Monthly Archives: October 2008

…lagi kejadian

Standard

Salam kembali… 🙂

Lama ekk…cik Awah tak menulis dan bercerita… sorry la.. lately, cik Awah sgt bz ngan keje sekolah… al-maklumlah… tinggal beberapa minggu saje lg semester ini akan berakhir…and seperti biasa.. pada akhir2 sem ini la…cik Awah struggle dgn assignments and exam… otak cik Awah ni sgt penat and cik Awah dh terbayang2 akan laut, sungai, gunung-ganang, dan hutan rimba… bestnye klu dpt bercuti ke tempat2 mcm tu melapangkn fikiran…hmmm… 😦

Dalam kesibukan cik Awah dgn tugasan sekolah ni… cik Awah juga di duga dgn kondisi papa yg semakin kritikal di ward CCU, HTAR… jika berkesempatan, cik Awah akan ke hospital menjenguk papa… yer lah… cik Awah agak rapat dgn keluarga papa sbb masa cik Awah blaja undergrad di UiTM dulu…di rumah papa dan atih la tpt cik Awah menumpang makan dan minum… maklum la..masa tu kan student… nk makan best..lari jap ke Klang yg tidak jauh dari Shah Alam… tu la kenangan cik Awah dan papa dan sampai la sekarang ni… papa dan atih dh menetap di Setia Alam pula…ade jer cik Awah ni menyibuk klu abis2 kelas tu…hehe… 🙂

Dan, dalam masa yg sama… cik Awah juga dikejutkn dgn berita ‘kejadian pecah rumah’ lagi di tempat kediaman cik Awah awal pagi td… lebih kurg dalam pukul 415 pagi… and pada masa yg sama… cik Awah hanya tinggal sendirian di rumah memandangkn hubby shift malam… perampok tu menggunting pagar rumah jiran cik Awah (lebih kurg depan rumah cik Awah la…) untuk masuk ke ‘rumah kejadian’… tuan rumah yg cik Awah kenali dgn Auntie Nab kehilangan telefon bimbit, brg kemas dan wang… perampok tu juga mengikat Auntie Nab dan keluarga… hmm…modus operandi nya agak sama dengan case jiran sebelah rumah cik Awah dulu… selepas kejadian pecah rumah jiran cik Awah dulu… setiap malam polis meronda di kawasan ini… sekarg pon, polis ronda juga… tp, betul juga kata polis… rumah di sini tiada laluan di belakang rumah dan polis hanya boleh meronda di jalan utama sahaja… dan kebanyakan case yg berlaku, perampok itu memotong pagar di belakang rumah… cik Awah berharap agar pihak polis dapat menambah lg tahap keselamatan kawasan cik Awah ni dan di bantu juga dengan rukun tetangga yg dh semakin ‘lemau’ cik Awah rasa membuat rondaan…harap teman2 doakan keselamatan cik Awah selalu yer….”Ya Allah… lindungi la kami dan keluarga kami ini… Aminn..”

Ok la… tu jer yg cik Awah dapat karangkn… cik Awah lapar la plak… terbayg nasi briyani masjid lama… pastu, cik Awah nk menziarah tempat kejadian…. cik Awah stop dulu yer… tak leh nk janji…bila cik Awah akan kembali lg… mohon kemudahan untuk cik Awah menyiapkan segala tugasan ini… see ya!!! 😀

Advertisements

Raya berlalu… dateline makin dekat :(

Standard

Salam Hari Raya semua… cik Awah nk amik kesempatan nk ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada sumer kawan2, sanak saudara, yang mengenali diri cik Awah ni… MAAF ZAHIR DAN BATIN yer…

Cepat btul masa berlalu… dah 8 Syawal hari ni… ari ni.. badan cik Awah ‘kurang enak’ skit… kepala ni pusing semacam sampai tak boleh nk bukak mata… so, siang td… cik Awah tido jer… mayb lately cik Awah kurang tido kot… hari2 cik Awah tido kul 330 pagi… huhu…

Ok… cik Awah lom citer raya lg ekk.. taun ni, beraya di sini jer… maksud cik Awah, di Negeri Sembilan la… di rumah sebelah suami… tp, raya ngan belah suami atau belah cik Awah… sama jer rasanyer… kami ni sekampung.. 😀 Malam raya, kami masih di rumah Nilai… tido di rumah Nilai jer… so, setiap hari berulang alik ke kg… cik Abang cik Awah ni… sian nk tinggalkn ‘anak kecil’ kami di rumah… saper lg klu bukan si CUCUT… ank kucing kami… 🙂

Pagi raya… dlm kul 730 pagi kami dh sampai di kg… Solat raya di sana… salam ibu dan ayah… sarapan… dan terus pula ke rumah ibu dan ayah cik Awah… family kami di kecik… so, kalau sorg tak ade… sangat terasa… cik Awah pon kene la adil dalam situasi mcm ni… mujur suami sgt memahami (sbb selalunya, lebih kat umah ibu dan ayah cik Awah jer… maaf yer bang…)

Raya 1, 2 dan 3 berlalu cepat skali… ke rumah makjang, rumah mak dan hospital Klang… Raya ni, bapa saudara cik Awah yg cik Awah panggil Papa di masukkan ke CCU Hospital Klang pada mlm raya pertama… heart attack… Raya 3, family sebelah ayah pula turun ke Nilai Impian beraya… di rumah aku la… gamat sekejap umah kami yg kecil ni… 🙂

Itu jer la citer raya cik Awah… bila dh abis cuti raya… baru cik Awah ketaq… rupa2 nya… dateline cik Awah dah dekat… baru teringat assignment yg lom siap… research paper yg masih ‘hang’… and EXAM… waaaaaaaaaaa…. ni la yg takut skali nk pk bila masa belajar… cuti mmg seronok… tp, bila masa menghadap semua ni… rasa nk pegi keje… sabar cik Awah… dh 2 sem dh cik Awah facing sumer ni… bila ujung sem… cik Awah stress… bila ujung sem.. stress… insya Allah… dipermudahkan… Aminn…

Enjoy la pics raya cik Awah ni… 🙂

Family hubby

Family cik Awah