Monthly Archives: December 2008

My sad day :(

Standard

Salam…

Hari ni, cik Awah sgt… sedih.  Cermin keter perodua kelisa cik Awah kene pecah dan purse cik Awah di curi semasa cik Awah menghadiri majlis kenduri kahwin kawan suami cik Awah di Bandar Baru Sendayan… cepat sungguh kejadian berlaku… cik Awah sampai ke kenduri tu jam 1.10 minit dan 5 minit ke pukul 2, cik Awah dh berjalan ke kereta nk balik… sampai di kereta, cik Awah rasa mcm nk pengsan bila tgk cermin sisi front passenger dh pecah and berlobang… ape lg…terus la cik Awah nangis sbb cik Awah dh leh rasa… purse cik Awah dicuri org…. 😦

cik Awah mengaku… mmg salah cik Awah tinggalkn purse dalam keter… sbb, cik Awah tak nk bawak handbag… igt nk ‘lenggang kangkung’ jer la… sambil pegang hp…. tp, cik Awah letak handbag tu kat bawah kerusi… mcm dh ade org aim since cik Awah tinggalkn keter pulak… sbbnya, pada masa yg sama… cik Awah terlupa simpan smart tag ke dalam laci dashboard keter (which is benda yg selalu cik Awah buat sblm tinggalkan keter) and one more thing, Sony PSP cik Awah juga, cik Awah simpan dlm laci dashboard tu jugak… and both of things selamat and tidak terusik langsung… mmg ade yg aim agaknya masa cik Awah kuar dr keter… sad..sad..sad… 😦 walau mcm mane pon, cik Awah terpaksa redha… syukur Alhamdulillah, cik Awah dan suami selamat, keter cik Awah tak dilarikan dan barg2 yg lain tak hilang… Alhamdulillah (3x)…

Lepas kejadian, cik Awah dan suami terus buat police report di Balai Polis Seremban 2… sambil2 tu, cik Awah call bank untuk block ATM card and credit card… yg buat cik Awah sedih sgt… cik Awah ade 25 keping card dalam purse tu (ATM+credit card+kad kahwin+IC+driving licence+bla..bla..bla…) ….waaaaaaaaaaaaaaaaa…tu yg buat cik Awah nangis tu… huhuhu….

Ape pon… cik Awah dh mula boleh pujuk hati cik Awah… mungkin ini hikmah yg Tuhan nk tunjukkn kepada cik Awah di Tahun Baru ni… cik Awah istighfar byk2… cik Awah redha dan cik Awah jadikn kejadian ini sebagai tauladan supaya di lain kali, cik Awah tidak mengulangi kesilapan ini lg (never! never! never!!)… Aminn. Selasa ni, cik Awah kene buat IC baru… driving licence baru…. dapat lah cik Awah amik gambar baru… bagi comey skit…. (pujuk hati…) 🙂

Cuma… cik Awah mcm dapat rasa yg purse cik Awah tu ade di sekitar kawasan itu sbb, cik Awah rase… org yg ambil tu hanya mau kan duit sahaja… cik Awah berdoa… jika ade hamba Allah yg terjumpa… minta dikembalikan kepada cik Awah… cik Awah dh halalkn duit yg di ambil… takpe la… asal cik Awah dapat kembali purse tu… jika dizinkan Allah..

Amin ya rabbal a’lamin…

Cermin keter pecah

Police report

Walau apa pon… cik Awah nk mengucapkan Selamat Tahun Baru Hijrah 1430!!! Semoga kejadian hari ini menjadi pembuka lembaran yg membawa barakah dan rezeki yg melimpah ke dalam hidup cik Awah dan keluarga 🙂

Anniversary Dreams

Standard

Salam semua 🙂

Sorry ekk sbb cik Awah lambat update citer jalan2 to celebrate my 5th anni yg lalu… lately, cik Awah malas btul la nk switch on laptop ni… blom puas cuti kot…hehe 😀

Citer pasal jalan2 cik Awah ni… cik Awah nk citer skit pasal planning awal on celebrating my 5th anni this year… Actually, cik Awah excited sgt nk celebrate 5th anni kali ni… slalu, cik Awah tak penah celebrate pon… cik Awah just wat solat syukur di rumah jer…cuma, taun ni rasa lain skit… so, cik Awah mmg plan awal2 nk ajak hubby jalan2 and before that, cik Awah wat la checklist ape cik Awah nk wat…

  1. cik Awah nk bg pezen kat hubby for this 5th anni… tp, tak tau lg nk bg ape masa ni…just plan..
  2. cik Awah nk naik Cruise Daun kat Tasik Putrajaya… cik Awah ni..nama jer duduk Putrajaya dulu tp, tak penah jalan2 naik Cruise atau perahu dondang sayang tu… cian kan cik Awah ni?? hehe… 😀
  3. cik Awah nk gi Colmar Tropicale kat Bukit Tinggi tu… bermalam kat situ… jalan2 ngan hubby… so romantic… 🙂
  4. tp, sebelum tu… cik Awah nk bermalam di Impiana Suria KLCC Resort and Spa… (this actually nk guna vacation voucher yg cik Awah ade…so, its free…hehe.. :D)

Exciting kan?? hmm…but, as a result…ia agak menyedihkan cik Awah… sbb, byk plan cik Awah tak jadi… sbbnya??…huhu 😦

  • Colmar Tropicale tu tak der dlm affiliate hotel vacation card cik Awah… rasa tertipu sgt sbb bila check kat website ade… bila call, dia kata tak der… so cheat!!! 😦
  • Yg Impiana Suria KLCC tu plak… full house!! tipu lg!!! Alasan… “penuh…cuti sekolah…” sape la nk duduk tgh bandaraya tu waktu cuti2 sekolah ni??? Tak logik langsung!!! Mentang2 la cik Awah nk guna complimentary voucher… bg alasan..penuh!!! Masa nk suruh cik Awah subscribe dulu bukan main manis lg… bila nk guna, mcm2 alasan…

Ok… mesti pelik kan..nape jawapannya 2 jer… ade lg… sbb, tak mau plan cik Awah tak menjadi… so, cik Awah mintak hubby call telecentre and ask for all affiliate hotels yg still available… and jawapannya tetap menyedihkan… “penuh…cuti sekolah..” wahhh!!!..cik Awah dh nk menyala2 kemarahan ni… so, cik Awah bukak satu2 website hotel tu and check availability… ade plak… so, cik Awah suh hubby ‘bohong sunat’ skit… (jahat btul cik Awah… mintak ampun ekk Abang… ) ckp yg kita dh check kat website on hotel availability… ade!!!… so, jgn ckp tak de plak!!!… at last, cik Awah dpt kat Best Western Suria Cherating Beach Resort… huhu… tak bestnya… 😦 tp, hubby cik Awah nk gi gak….coz, ari tu cik Awah gi… dia tak dpt gi… so, dia ckp bg ‘can’ la dia jalan2 Cherating plak… so, we proceed to Cherating for 3 days 2 nights and honeymoon….again… 🙂 This will menjawab la plan cik Awah yg no. 2 tu kan?? hehe, tak dpt nk naik Cruise Daun sbb dh ke Cherating… jauh beno pusingnya… so, plan lain kali plak… tak pe la…dekat kan… 😀

Tuk yg no.1 plak… cik Awah dpt jugak la pezen kan hubby PSP (as mention on earlier entry) for anni present… so, mmg hampir ‘pupuihh $$$’ la cik Awah kali ni… however, i’m really contended for my beloved hubby… “all these for you, sayang…”

8126-sony_psp

Finally!!! 😀 …abis gak citer 5th anni celebration cik Awah kali ni… tak la happening mane pon… as long as hubby happy, cik Awah pon happy… start from tomorrow, hubby cuti lg till 29th plak… woww!!!… happy lg cik Awah… tp, cik Awah ckp ape ngan hubby… “pening plak la Yang lepas ni…sbb, hari2 kene tgk muka abang…hahahhaha… 😀 (hubby cik Awah ketawa..)”…end

psstt:

  1. Selamat Pengantin Baru buat Asmawi bin Ani dan Nor’asyikin bt. Rahmat… 😀
  2. Buat seorang teman cik Awah yg tersayang, Happy 29th Birthday… “May Allah grace you with full bless, flowers and happiness in your life…Amiinn” 🙂

“engkau pergi aku takkan pergi…kau menjauh aku takkan jauh…..”

Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan yg ke-5!!!

Standard

Nikah

‘nikah on 20th Dec 2003’

Wedding

‘reception day on 21st Dec 2003’

Salam to all… 🙂

Alhamdulillah… hari ni, cik Awah and husband menyambut ulangtahun perkahwinan kami yg ke-5. Syukur cik Awah panjatkan kepada Tuhan… kerana diberikan suami yg sangat baik, penyayang, sabar, dan yg penting…dia menerima cik Awah seadanya… Doakan kesejahteraan rumahtangga cik Awah yer… bahagia selamanya, sehingga tertutupnya mata kami berdua…
Amiinn.

Hari ni juga…cik Awah and husband nk gi honeymoon lg… (ni ntah honeymoon yg ke berapa pon..cik Awah dh lupa nk kira…) Nanti cik Awah update yer… doakan cik Awah selamat semuanya… 😀