Anniversary Dreams

Standard

Salam semua 🙂

Sorry ekk sbb cik Awah lambat update citer jalan2 to celebrate my 5th anni yg lalu… lately, cik Awah malas btul la nk switch on laptop ni… blom puas cuti kot…hehe 😀

Citer pasal jalan2 cik Awah ni… cik Awah nk citer skit pasal planning awal on celebrating my 5th anni this year… Actually, cik Awah excited sgt nk celebrate 5th anni kali ni… slalu, cik Awah tak penah celebrate pon… cik Awah just wat solat syukur di rumah jer…cuma, taun ni rasa lain skit… so, cik Awah mmg plan awal2 nk ajak hubby jalan2 and before that, cik Awah wat la checklist ape cik Awah nk wat…

  1. cik Awah nk bg pezen kat hubby for this 5th anni… tp, tak tau lg nk bg ape masa ni…just plan..
  2. cik Awah nk naik Cruise Daun kat Tasik Putrajaya… cik Awah ni..nama jer duduk Putrajaya dulu tp, tak penah jalan2 naik Cruise atau perahu dondang sayang tu… cian kan cik Awah ni?? hehe… 😀
  3. cik Awah nk gi Colmar Tropicale kat Bukit Tinggi tu… bermalam kat situ… jalan2 ngan hubby… so romantic… 🙂
  4. tp, sebelum tu… cik Awah nk bermalam di Impiana Suria KLCC Resort and Spa… (this actually nk guna vacation voucher yg cik Awah ade…so, its free…hehe.. :D)

Exciting kan?? hmm…but, as a result…ia agak menyedihkan cik Awah… sbb, byk plan cik Awah tak jadi… sbbnya??…huhu 😦

  • Colmar Tropicale tu tak der dlm affiliate hotel vacation card cik Awah… rasa tertipu sgt sbb bila check kat website ade… bila call, dia kata tak der… so cheat!!! 😦
  • Yg Impiana Suria KLCC tu plak… full house!! tipu lg!!! Alasan… “penuh…cuti sekolah…” sape la nk duduk tgh bandaraya tu waktu cuti2 sekolah ni??? Tak logik langsung!!! Mentang2 la cik Awah nk guna complimentary voucher… bg alasan..penuh!!! Masa nk suruh cik Awah subscribe dulu bukan main manis lg… bila nk guna, mcm2 alasan…

Ok… mesti pelik kan..nape jawapannya 2 jer… ade lg… sbb, tak mau plan cik Awah tak menjadi… so, cik Awah mintak hubby call telecentre and ask for all affiliate hotels yg still available… and jawapannya tetap menyedihkan… “penuh…cuti sekolah..” wahhh!!!..cik Awah dh nk menyala2 kemarahan ni… so, cik Awah bukak satu2 website hotel tu and check availability… ade plak… so, cik Awah suh hubby ‘bohong sunat’ skit… (jahat btul cik Awah… mintak ampun ekk Abang… ) ckp yg kita dh check kat website on hotel availability… ade!!!… so, jgn ckp tak de plak!!!… at last, cik Awah dpt kat Best Western Suria Cherating Beach Resort… huhu… tak bestnya… 😦 tp, hubby cik Awah nk gi gak….coz, ari tu cik Awah gi… dia tak dpt gi… so, dia ckp bg ‘can’ la dia jalan2 Cherating plak… so, we proceed to Cherating for 3 days 2 nights and honeymoon….again… 🙂 This will menjawab la plan cik Awah yg no. 2 tu kan?? hehe, tak dpt nk naik Cruise Daun sbb dh ke Cherating… jauh beno pusingnya… so, plan lain kali plak… tak pe la…dekat kan… 😀

Tuk yg no.1 plak… cik Awah dpt jugak la pezen kan hubby PSP (as mention on earlier entry) for anni present… so, mmg hampir ‘pupuihh $$$’ la cik Awah kali ni… however, i’m really contended for my beloved hubby… “all these for you, sayang…”

8126-sony_psp

Finally!!! 😀 …abis gak citer 5th anni celebration cik Awah kali ni… tak la happening mane pon… as long as hubby happy, cik Awah pon happy… start from tomorrow, hubby cuti lg till 29th plak… woww!!!… happy lg cik Awah… tp, cik Awah ckp ape ngan hubby… “pening plak la Yang lepas ni…sbb, hari2 kene tgk muka abang…hahahhaha… 😀 (hubby cik Awah ketawa..)”…end

psstt:

  1. Selamat Pengantin Baru buat Asmawi bin Ani dan Nor’asyikin bt. Rahmat… 😀
  2. Buat seorang teman cik Awah yg tersayang, Happy 29th Birthday… “May Allah grace you with full bless, flowers and happiness in your life…Amiinn” 🙂

“engkau pergi aku takkan pergi…kau menjauh aku takkan jauh…..”

Advertisements

3 responses »

  1. alhamdulillah…5 tahun dah korang kawen ek…moga dipanjangkan lagi…:)

    by d way…erk..sowwy bangat la x bleh nak tolong ko pasal colmar tu….

    tp aku ade hadiah ni kalo nak….aku belanja dinner kat Palace of Golden Horses nak? tapinye x bleh la korang 2 alone je..aku kene ada sama….eheheheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s