Monthly Archives: January 2009

My lovely one :D

Standard

Salam…

Hehe…cik Awah mula la nk eksen ni… 😛 …cik Awah nk citer ni, lpas ilang wallet ari tu, cik Awah pakai la wallet dolu2 cik Awah yg still leh pakai tu…tp, bila pandang wallet tu…ati ni panas jer… nyampah.. then, hubby bwk la cik Awah menjelajah shopping complexs time dh ujung2 end year sales ari tu… hubby ckp…”yer la…kita carik wallet baru..” berbunga2 la ati cik Awah ni…. dari Subang Parade, ke Sunway Pyramid….huhh…igt senang ke nk carik wallet tuk cik Awah?? nk beli wallet yg hilang ari tu pon…punya la lama cik Awah menye’vey’…bkn cik Awah cerewet…(sikit2 ade la… 😛 ) tp, cik Awah ni…biar handbag tak cantik…janji wallet ‘baik punya’….kekekekeke… 😉 so, ari tu cik Awah blk la dgn tangan kosong…. huhuhu 😦

Semalam, tetiba teringin nk gi Alamanda… lama dh tak ke Alamanda, Putrajaya… asyik dok dgr citer adik jer… dh ade tu…dh ade ni… so, pujuk2 hubby… ehh…ON la… bestnya… 😀 .  Agenda utama, nk gi Carrefour jer… nk membeli-belah barang2 dapur skit.  Sampai jer, dh masuk Marghrib terus gi Solat jap…then merewang2, melihat2 ape yg ‘terbaru’ di Alamanda.  Besa la cik Awah kan, sambil selam…minum skit (jgn sampai kembong tau!!! 😛 )… sambil tgk2 kot2 la ade wallet yg berkenan di hati… kat Parkson, takde… hmm, tak dpt la lg wallet cik Awah ni… tetiba, ternampak Bagz Bar…hmm, cam menarik… cik Awah pon masuk la shop tu… jenguk2…intai2… then, ternampak wallet cum wrislet yg cik Awah pernah nampak di Subang Parade, cuma ari tu cik Awah teragak2 nk beli sbb it is quite exp!!! hmm…tp, nk tgk gak…so salesgirl tu bg jugak la cik Awah tgk… ohh my, of course it expensive sbb last time cik Awah tgk masa end year sales…ade gak 20% discount and now, no discount…hahaha… 😀 cik Awah letak blk… tp, hati ni mcm dh berkenan jer… sbb ari tu mmg cik Awah dh berkenan cuma cik Awah kan baru lepas kecurian and of course at that time cik Awah amat berkira2 bila nk berbelanja.  At last, cik Awah nekad…beli jer la… and for me its very lovely one… and….its red!!!! hot bebeh!!!! 😀

dsc00363

‘akhirnya…dpt juga idaman hati…’

dsc00360

‘masih kosong… 😦 eh..eh, tu la gamba paling comey cik Awah tau!! 😉 ‘

Finally, dapat la cik Awah ganti blk wallet cik Awah tu… and yang paling cik Awah seronok, its my fav brand ever…its GL.  Barang pertama yg cik Awah ade dgn this name is handbag.  Itu pon cik Awah beli sbb nk wat hantaran kahwin.  hmmm, ade hikmah rupanya kejadian ini kan?? selepas 5 tahun, cik Awah dapat sekali lg hantaran hati… how sweet 🙂

Anyway, kepada kawan baik cik Awah yg still mencari2 ‘wallet baru’ tu… you can try this… but, the black one is more exp than red one, you know… huhh…sungguh tak ku paham.  Zaman skrg bukan ker woman more adore on fancy wallet@purse??  Tgk la klu design Guess lately, ishh…cik Awah tak berkenan langsung…serabut!!! (sorry to Guess lover, no offence yea 🙂 ) Tp, cik Awah dpt yg fancy skit2 dh la… fancy on color….. ok!! chow yea!! 😉

Advertisements

Cerita si ‘kecil’

Standard

Salam semua… 🙂

Hari ni, cik Awah nk citer pasal si ‘kecil’ kesayangan cik Awak and pakcik Sofi… before this, cik Awah mmg tak berani nk ‘expose’ si kecil cik Awah ni… sbb, hubby mcm percaya akan pantang larang org tua2 ni… but, cik Awah wat style expose ngan tak expose la… kira bleh diterima la kot… klu hubby marah…alamat, cik Awah kene delete la entry ni nanti… hehehe… 😀

Nama si ‘kecil’ cik Awah ni CUCUT. Actually, Cucut ni a persian cat peliharaan cik Awah and pakcik Sofi… umur dh nk masuk 2 taun kot… lupa dh cik Awah, kene tgk ‘birth cert’ dia blk…hehehe… 😀 nama Cucut ni mmg sgt tak best kan klu saper2 yg dgr at the first time tp, ader sentimental value kepada hubby…. so, dapat la nama si kecil ini Cucut.  cik Awah bela Cucut since cik Awah duduk di Putrajaya lg… its a present from hubby buat teman cik Awah bila di rumah…  🙂

Cucut ni…kawan2 terdekat mmg kenal la… especially kawan2 yg pernah datang bertandang ke rumah cik Awah… Cucut ni anak ‘tunggal’ kan…so, dia tak friendly… meaning, klu nampak org yg dia tak kenal…dia lari dulu… sbbnye, dia tak manja mcm kucing2 lain, cik Awah tak pernah ‘dukung-dukung’ dia, gomol2 dia…sbb, takut nanti cik Awah kene alergi, asma or batuk plak dgn bulu dia yg panjang tu… so, we just lets Cucut play by herself… tp, lama kelamaan… dia pon sure kenal la dgn Tuan/Puan dia kan… especially Mama (calling for me) yg slalu dgn Cucut di rumah 24/7… jadi la dia manja ala2 tak manja mcm tu (meaning, ikut suka dia klu dia nk manja…) 🙂

Citer pasal Cucut ni, dia suka sgt duduk atas kain…. bila cik Awah pakai kain batik, dia akan datang sendiri, tak payah panggil pon terus dia lompat duduk atas pangku….tp, dia tak nak la plak duduk atas riba hubby bila hubby pakai kain pelikat… tu la hebatnya penangan Mama ni (sifat keibuan gitu)… hehehe… 😉 …yg paling rasa sayang, dia akan temankn cik Awah wat keje sekolah… kejap guling2 tepi pintu… kejap dalam bilik tepi kerusi… asalkan bleh nampak cik Awah dh la… maner ade cik Awah… situ la Cucut duduk….Tapi!!!!… don’t touch!!! dia tak suka!!!… tgk jer dia… kalau skali skala cik Awah tak tido semalaman wat homework…. dia pon tak tido sama… and skrg plak, tido sama2 dalam bilik… klu tinggalkn dia kat luar bilik… dia sendiri pandai ketuk pintu bgtau nk masuk… how sweet kan?? then…pukul 4 pagi, cik Awah keluarkn dia dr bilik sbb dia nk gi ‘po..po..’ pastu, bila dia ketuk balik pintu ckp nk masuk… kirim salam la…sbb, cik Awah dh dibuai mimpi semula… (Mama jahat…).  Barang permainan Cucut di rumah adalah tisu… jgn dok genggam2 tangan kita tu…sure dia akan panjat kaki kita sbb nk tgk… tisu ker?? klu tisu tu di kepal2 mcm bola…. lemparkn kat dia… Cucut akan gigit and gonggong bwk gi buang (buang merata-rata….hahaha…).  Bila ptg, panjat pintu sbb nk keluar rumah…. masa di Putrajaya dulu, Cucut ada harness yg di pakaikn pada badannya then boleh bawak gi jalan2… tp, skrg Cucut dh besar… bila bukak pintu jer… dia hanya main2 sekitar kawasan rumah, sambil ‘makan rumput’ dan kejar burung… then, bila suruh masuk rumah… dia akan masuk… 🙂

Tu la serba sedikit citer si ‘kecil’ kesayangan cik Awah and pakcik Sofi.  Walaupun ade suara2 sumbang mengatakan, bela kucing ni tak berapa baik bg mereka yg blom ade baby mcm cik Awah ni, cik Awah percaya itu semua kuasa Tuhan… cik Awah rasa, Cucut ni juga penyeri rumahtangga cik Awah dan yakin dia juga berdoa kepada Tuhan, hanya yg terbaik untuk Tuannya… 😉

‘aksi si Cucut’

Tgh tido...

tido…

Cucut

‘ni posing ala2 comel la tu…sambil tido lg..”

psst: amacam cik Nad?? bleh wat menantu tak?? :p

School day started and Welcome 2009!!!

Standard

Salam kembali…

30th Dec yg lalu, dgn rasmi cik Awah memulakan sessi ‘persekolahan’ cik Awah bg semester yg terakhir..hehe… klu cuti tu, rase cepat jer masa ni kan?? diam tak diam, dh nk masuk 2 tahun cik Awah bercuti… insya Allah, tanggal 11th May 2009 nanti, cik Awah akan melapor diri ke pejabat semula… 🙂 Actually, cik Awah dh tak sabar2 plak nk bekerja… tu la manusia ni kan…bila bekerja, nk sangat further study sbb pk layan study lebih seronok dr pk stress kerja.. tp, ahh…sama jer.. kedua2 nya menuntut responsibility yg besar dan ‘hebat’… however, cik Awah tak pernah sesal walau sedikit pon… kedua2 episod hidup ini memberi byk pengalaman yg berharga kepada cik Awah… cik Awah ni tak la ‘secerdik’ mana pon.. results semasa belajar ni, alhamdulillah..berbaloi la dgn ape yg cik Awah usahakan.  cik Awah tidak mengimpikan kejayaan setinggi bintang, cukup untuk membuat suami, ayah, ibu, mertua, adik dan abang bangga dgn ape yg cik Awah jayakan.  Ehh…cik Awah ni dh melalut byk ni..by the way, for this session another 3 subjects will be taken and…the stress world is back!!! hehe… 😉

Lately, cik Awah ade sedikit depression…its mayb because of the kejadian lalu yg masih berlegar2 dalam benak cik Awah. cik Awah penat…sgt penat… menguruskan IC baru, driving license baru, urusan bank… cik Awah depress sgt.. dan semuanya cik Awah lalukan sendiri sbb hubby pon bekerja… so, I need to do it independently… cik Awah bukan merungut… cik Awah redha dengan ape yg Tuhan berikan kepada cik Awah.. ini bahagian cik Awah.. cik Awah redha… cuma, sebagai manusia biasa.. cik Awah cuma dapat katakan cik Awah sgt penat berkejar ke sana, sini untuk menguruskan segalanya.. and sampai cik Awah terlanggar kereta org!!!… lalainye cik Awah… mujur tak ade ape2… and cik Awah nk ucap terima kasih sgt kat kakak yg cik Awah terlanggar keretanya sbb maafkan cik Awah dan kakak tu tak mintak claim pon… tp, siap ucap “Happy New Year” kat cik Awah walaupon pada masa tu cik Awah dh terketar2 ketakutan… ya Allah, 11 tahun cik Awah dh bwk keter… blom penah cik Awah langgar keter org… ‘cium’ sikit2 pon tak ade… ape salah cik Awah ni.. cik Awah terus istighfar..dan air mata cik Awah berlenang lg… 😦

Itu la cerita penutup tahun 2008 cik Awah..

Hari ni, 1 Jan 2009… cik Awah hampir lupa dan hanya teringat kembali bila terima sms Happy New Year daripada seorg teman cik Awah tepat jam 1200… hmm..tak per la, cik Awah mmg tak celebrate tahun baru pon… azam baru?? ntah..cik Awah ni tak pernah ‘berazam’ pon…hehe..teruk ker?? gasak la… yg pasti, cik Awah cuma nk perbaiki diri mana yg perlu cik Awah perbaiki lagi dan banyakkn membaca dan ‘menghafaz’… cik Awah dh lalai sgt sekarg ni… kurg membaca dan ‘menghafaz’… sgt tak baik…

Kepada semua yg mengenali diri cik Awah dan juga yg membaca catatan cik Awah ni… “Selamat Tahun Baru 2009!!! Semoga kita ini menjadi lebih baik dari semalam dan sentiasa bersedia utk hari esok…” 😀