Monthly Archives: February 2009

Tagged: My First Letter ‘F’

Standard

Salam…

Makcik ni kan…mmg saje jer nk ngaco cik Awah tau…tp, ok gak la….leh stop jap wat asseimen….and layan tag yg makcik bg ni sbb kepenatan ari ni… “yer makcik..aku try la menjawab ni… πŸ˜‰ ..”

The rules:

It’s harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question. Have fun! Don’t forget to post it!

Β 

The Questions:

1. What is your name: Farah Azleen Abdul Rahim…so, cik Awah kene huruf ‘F’ la ni ekk…makk..susahnyer…i’ll try by besttt.. πŸ™‚

2. Four letter word: Frog..lately, byk btul katak area umah ni…berlagu riang dia…

3. A boy’s name: Fahmi (nama biras cik Awah)

4. A girl’s name: Farahiyyah (kawan cik Awah masa Kursus Induksi)

5. An occupation: Flight Attendant (blehh ker??…tp, klu attendant jer…xde flight, dh jd keje lain plak kan?? πŸ˜‰ )

6. A color: Fuschia

7. Something you’ll wear: Flip Flop

8. A food: Fried Kuey Tiaw (best nyer…yummy!!)

9. Something found in the bathroom: Facial Cleanser (cap Safi Balqis…siap bgtau tu..)

10. A place: Finland!! (teringat iklan TV)

11. A reason for being late: Food poisoning a.k.a CB… (alasannn…)

12. Something you’d shout: Freakkk!!!

13. A movie title: Fenomena (citer zaman dulu kala ni…)

14. Something you drink: Fresh Orange

15. A musical group: Febians (tak sure la plak wujud lg ker tak…tp, cik Awah suka gak lagu dia dolu2…rock jiwang!!)

16. An animal: Fish

17. A street: Francis Street (this is actually my lucky guess…igt kat Penang…rupa2 bila check, kat Perth nunn…hantam la…janji ‘F’….hihik…)

18. A type of car: Ferrari

19. The title of a song: Fantasia Bulan Madu (Search)

And now, saya nak tag……hmm….x mo la…..susah la tag ni….sian la klu nama org tu Xianna (pronounce Zianna)… letter ‘X’ tu… hihik… πŸ˜€

kay la makcik… pass tak ‘test’ aku ni??? πŸ˜‰

Chao!!!

Advertisements

Aku dan Handphone…

Standard

Salam kembali πŸ™‚

Hehe…time to blog πŸ˜‰ ari ni…cik Awah nk citer pasal ‘telefon bimbit’ a.k.a handphone a.k.a mobile phone… lebih kurang la ekk…sbb per cik Awah nk citer pasal hp ari ni?? sbbnyer… ari ni cik Awah sgt geram dgn hp cik Awah yg keypad dia dh mula nk wat perangai…susah nk tekan….arghhhhh!!!!!…. jgn salah paham ekk… cik Awah tak der niat nk tukar hp lg tau… not this time….not this time….dlm keadaan ekonomi merudum ni…. cik Awah akan pakai jer hp ni smpai jd ape sekalipon… (tu ayat geram tu…)

Ok….ok… back to the subj above!!! πŸ˜‰ cik Awah and handphone collections… 1st time cik Awah beli hp adalah dgn duit elaun belaja cik Awah…elaun MARA… tp, cik Awah tak beli hp tuk cik Awah tau!!!… cik Awah beli tuk ayah and ibu cik Awah… suh diorg pakai… masa tu was year 1998 kot. Β Ayah cik Awah marah sbb membazir duit elaun…tp, what to do…sumer org ade hp mase tu…tp, ayah and ibu cik Awah tak der, so cik Awah li la satu… model motorola, cik Awah carik2 gambo dia tak jumpa…tp, lebih kurang cam ni la…tp, yg yah cik Awah nyer takde tang flip tu jer…

01-moto-micro-tac

Then, masa study tu cik Awah mmg dh drive la ulang alik gi kelas…but, masa tu cik Awah tak rase langsung kepentingan hp ni… so, cik Awah mmg tak pakai la hp pon… tau la kan, technology hp ni… very the ‘formula one’… cik Awah dh mula bosan ngan model hp yg ayah cik Awah pakai tu…. cik Awah tukar baru…tak igt la plak cik Awah baper lama ayah pakai model tu…sbb, masa tu ayah cik Awah tak bape suka nk pakai hp tp, cik Awah paksa gak…. dia nk amik ati kot…pakai gak la… then cik Awah tukar ker hp model ‘Norkia‘…(eh..eh..tu cam lagu Tomok jer…) Nokia la… model baper pon tak igt… tp, lebih kurang cam ni la rupa dia… tp, housing dia red color mase tu… πŸ˜€

nokia_5130

Ok…tu citer masa cik Awah blaja di Seremban la… pastu, cik Awah dpt sambung degree di UiTM… masa tu, cik Awah dh kenal la ngan husband cik Awah skrg… so, he said… kene pakai hp… susah nanti (dalam erti kata lain, susah nk monitor cik Awah nanti…hihik…sorry b!!!…love u!!!) and so, cik Awah dibelikan 1 hp model Nokia yg pada taun 2000 tu agak ngetop la model tu… model 3210… sure ramai la tau model ni… and masa beli tu sgttttttttttttttt..la mahal nyer….mahal sbb per?? bkn AP set tau?? It’s original Zitron set….syg cik Awah nyer pasal… dpt jugak la cik Awah hp tu….mmg lame giler la cik Awah pakai hp ni….sbb dia ‘kebal’!!! Β Tahan lasak!!! Β Berkecai dh byk kali dh…bleh jer guna lg…. tu yg syg sgt tu…. cik Awah pakai sampai cik Awah keje kat Cyberjaya…tahun 2003 masa tu…

nokia_3210

Keje sebulan di Cyberjaya, cik Awah tukar hp…pon bkn cik Awah yg beli… tunang cik Awah beli a.k.a husband cik Awah skrg la… model Nokia jugak… Nokia 3650… cik Awah masa tu mmg suka sgt model Nokia…sbb easy to use… bg la model Nokia ape pon kat cik Awah, jap..jap…tu…cik Awah dh leh explore dh hp tu…(bkn nk berlagak kay!!!, berkat rajin baca manual ni… πŸ˜‰ ) Β Nape cik Awah suka hp ni?? Dia besar…dopot… tak cantik langsung kan?? Β sbb, masa tu cik Awah suka sgt hp yg byk function dia…mcm hp ni…. cik Awah pakai hp ni pon lama…. syg sgt… tahan lasak jugak tau… sampai skrg, masih cantik…. bwk gi kedai ade yg nk beli tau!!! tp, harga kedai tu nk beli…. hampasss skit la… sbb tu cik Awah tak jual…. ade sentimental value… πŸ˜€

nokia_3650_lores_01

Pastu, hmm….ni cik Awah confius skit nk citer….eee….teruk la memory cik Awah ni…cik Awah tak sure mane yg cik Awah beli dulu….harap2 betul la ekk….hihik… πŸ˜‰ cik Awah mula nk beralih angin…nk cuba model lain…cik Awah nk pakai Sony Ericsson sbb munyik dia best!!!… and cik Awah nk la pakai hp yg comey…penat la bwk hp besar2 ni… susah nk pegang… huhu… 😦 ok la…husband cik Awah bwk la…gi li hp…but, this time cik Awah yg beli (ehh…yer ker??…yer kott…) boleh la… cik Awah li Sony Ericsson z610i… comeyyy….sgt hp ni… ni la 1st time lam hidup cik Awah…cik Awah pakai hp yg sgt cantik….dan comelll….. mine is the blue one… ade mobile blogging tau!! Β Tp, ni la hp cik Awah yg paling sekejap cik Awah pakai… syg…mmg la syg…tp, keypad dia …menyeksakan cik Awah…. tiap kali nk ber’sms’…cik Awah sure nk marah… lain huruf di tekan…lain yg kuar… sgt tak beshh keypad dia…. 😦

icon1_sony_wideweb__470x3720

6 bln lepas tu…cik Awah trade-in dgn Sony Ericsson P990i… ini adalah pilihan husband cik Awah sbb dia berkenan sgt nk hp yg bleh handwriting gitu… huhu…cik Awah pakai hp yg ‘gedabak’ semula… sedih…mmg la sedih… tak nk pakai hp yg besar2 dh… cik Awah tak igt baper lame cik Awah pakai hp ni… kejap jugak la….cik Awah merengek nk tukar… even cik Awah tau cik Awah akan ‘rugi besar’ klu tukar…. cik Awah tak kira… nk tukar jugak…. at last, hubby beralah… dia setuju tukarkn…. so, pakai la cik Awah hp cik Awah skrg ni… Sony Ericsson K530i… ini pon bkn pilihan cik Awah tau!!!… nk dijadikan citer, cik Awah dh siap2 survey hp ape cik Awah nk masa tu… it is Sony Ericsson S500i, slide phone wif emerald green color…. cantik sgt tepon tu…. bila smpai kat kedai… orang kedai tu ckp…

“ini hp ahh…lia punya keypad mulah picah tau….nanti..u pakai sikijap…sulah losak…u malah sama saya… manyak olang sulah trade in ini hp…u Β jgn bili la ini hp…”

huhuhu….of course la husband cik Awah tak bg bila dia ckp mcm tu kan?? pastu, org kedai tu promote la hp tu…hp ni…. which all mahal2… mane nk mampu… at last, amik la hp yg ni… kan ker bagus klu cik Awah tak trade in dulu… ?? (menyesal kemudian tak der guna nye…org tua2 dh ckp dh kan??… kene sebijik…debikkk…)

p990i_product_quality_image_11

haaa…skrg, ekonomi cik Awah tgh murudum… keypad hp cik Awah wat hal..mcm mane?? Β Nk tak nk, pakai jer la sampai tak leh nk pakai dh…no more new hp… what cik Awah can do is….. dreaming…. bila cik Awah bykkkkkkkkkkkkkkk…. duittttttttt… cik Awah nk pakai Apple iPhone… pedulik ape cik Awah klu masa cik Awah pakai tu…org dh tak pakai dh… janji, cik Awah puas….and i wish to have Apple MacBook too… hmm, since when cik Awah crazee with Apple gadget ni?? nk tau??….since blaja network security dlm Apple Lab….best banget!!!! hahahhahahaha… πŸ˜‰

apple-iphone-3goverview-gallery3-200810141

Ni ade ayat special buat tokey hp yg cik Awah beli hp K530i ni… ni cik Awah plak nk ckp…

“sikalang, i punya keypad sulah mcm mau losak…lulu ckp, itu hp slide punya keypad mulah picah…. ini hp pon sulah mcm mau picah… Β mau ganti mali kaaa?”…. grrrrrrrrrrrrrr….

Β 

Note: TQ to all sites reference yg cik Awah pinjam gambo…

Majlis Jamuan Teh Diraja dan Jeram Kedah

Standard

Salam… πŸ™‚

Wahhh…2 minggu cik Awah menyepi ekk…hihik… cik Awah tak sempat la nk mem’blog’…kepala cik Awah serabut sbb byk sgt benda yg nk di buat…tp…tak tau mane satu nk mula…anyway…still under control… hehe… πŸ˜€Β  Skrg ni… cik Awah cam baru nk get use ngan suasana baru… ape yg baru ekk…???Β  Hehe… Alhamdulillah… hubby dh keje normal mcm org lain…8am – 5pm… 5 hari seminggu….. sonot sgt la cik Awah…byk masa ngan husband….dulu pon…byk masa gak tp, bila tiba hubby keje mlm…siang dia tido la…rase cam dok sensorg gak…. skrg, kul 5pm…dh siap2 dh tgu hubby blk keje… rase la cik Awah mcm org lain jugak, siap2 masak sblm husband pulang dr keje… πŸ™‚

Last wk, minggu pertama hubby off on Saturday and Sunday… mcm2 la plan cik Awah…nk ke situ…nk ke sini… cian dia…tp, dia layan jer… nasib baik my dear best friend send me an invitation… so, last Saturday…hubby rileks…. dia kene tinggal..dok umah… sbb, dia yg tak nk ikut cik Awah….cik Awah and kawan cik Awah gi Istana Negara untuk Majlis Jamuan Teh Di Raja sempena Sambutan Hari Wilayah… sape la tak nk gi Istana Negara kan… bukan slalu dpt gi majlis2 mcm ni… πŸ˜‰Β  cik Awah pon…siap2, kul 1.00 hubby anta cik Awah gi umah kawan cik Awah tu…lepas Solat Zhuhor, kitorg pon gi la ker Istana Negara… hmm, besa la kan… protokol… kene sampai sblm YDPA sampai, tak bleh blk sblm YDPA blk…. tp, sgt meriah and best!!!!… since cik Awah cuti blaja… byk betul cik Awah meninggalkn majlis2 mcm ni… gi majlis org kahwin ade laa…hihik… tq so much to kawan baik cik Awah and her ‘pakcik’ sbb still ingat nk ajak cik Awah… tq(3x) πŸ˜€

Ni ade la skit gambo2 kat majlis ni… enjoy the pics!!!

img_5455-edit

“pentas Di Raja dan dif2 kehormat dari jauh…”

img_5453-edit

dsc00359-edit

dsc003511

“ready for sesi bersalaman…”

Then…esoknya, Sunday….badan cik Awah sgt sakit…huhu… 😦  dr pinggang sampai la ke betis ni… nk tau nape?? Parking kete jauh giler….. dekat 2km cik Awah rasa… dh la cik Awah dh lama sgt tidak melaram ‘heel’ cik Awah tu…gi kelas takat pakai flat shoes jer sbb senang nk lari-larau…pancit btul cik Awah balik tu…. tp, paksa senyum gak la…kalau tak, sure kene marah ngan hubby….hihi… πŸ˜€Β  Pastu, cik Awah pujuk2 la hubby….”jom kita gi mandi jeram??” πŸ˜‰ cik Awah dh lama tak mandi jeram… mandi air terjun…. best nyer kalau dpt massage bwh air terjun…. hubby angguk jer… jom la… yeyyyyyyyyyy!!!!!….mandi jerammmmm!!!!… cik Awah terus check kat Internet (Internet jugak tu…hihik…) mane nk gi ekkk…. carik yg dekat2 jer la… cik Awah dpt website ni, WaterfallsofMalaysia… byk betul air terjun kat Malaysia ni rupanya…. cik Awah cuma tau 1-2 jer…. hehe… at last, cik Awah ckp kat hubby, kita gi yg dekat jer la… Jeram Kedah, area Ulu Beranang, Lenggeng… dekat jer ngan umah cik Awah… cik Awah bukan nk berendam sgt pon…. lepas gian jer…. jalan punya jalan punya jalan….cik Awah dh rasa mcm kitorg akan blk kosong jer la…huhu…. tak jumpa tempatnya…. sampai di Pekan Ulu Beranang, cik Awah ternampak sign board Kg. Jeram Kedah…tp, we are not so sure…. husband cik Awah ni malu nk tanya… dia ckp, buruk sungguh nk tanya Jeram kat mane… cik Awah ckp ngan dia… tak per, org tak tau kita org sini sbb no plat keter kita, no Putrajaya…. hahahahha…. lawak tak cik Awah…hantam la kan!!! πŸ˜€ Pastu, husband cik Awah singgah la….beli kuih… sambil2 tu la dia cuba tanya2….btul ker tempat tu…. Alhamdulillah, pakcik tu kata btul…. siap bg nasihat suh hati2 lg…sbb, kawasan tu tak ramai org…. cuma org kg yg pegi….mekasih pakcik!!!! πŸ™‚ Dh beli makanan, kitorg pon memulakn ekspedisi… advanture gak jalan dia… sambil mulut hubby tak abis2 ngomel…”mane la tempat yg awak carik ni Yang…cam tak der tempat lain nk gi…” cik Awah diam jer la… janji dpt mandi jeram….tak kira!!!! Finally, nampak la Jeram Kedah cik Awah tu….kecik jer…tp, cukup la tuk memuaskan ati cik Awah ni…. yg meramaikan tempat tu hanya budak2 muda kampung…. kawasan dia bersih… tp, cik Awah tak recommend la klu ade kawan2 cik Awah yg nk gi sbb sunyi betul tempat dia…and tak der tempat nk berkelah pon… aper tah lg tempat nk salin baju… sendiri mau igt la ekk…cane cik Awah salin baju…. hihik… πŸ˜‰ Okay, ni ade skit gambo2 cik Awah yg seksi tgh mandi jeram…(seksi ker???…) πŸ˜€

p1000658-edit

“small fall..”

p1000655-edit2

“first try…”

p1000656-edit1

“therapy time!!!”

Haaa…tu la weekend cik Awah yg lepas….. happening!!! This week lom ade plan lg…. tak gi mane2 kot…cuma nk layan Geng jer….(btul! btul! btul!…) pastu, cik Awah nk siapkn sikit keje sekolah… asyik tertangguh jer… malas sungguh cik Awah ni!!! Okay, sblm cik Awah end… ni cik Awah nk letak gambo Buah Markisa cik Awah atas permintaan husband cik Awah….hehe… chow yea!!!!!! πŸ˜‰

markisa

“comel kan?? tak sabar nk tgu buah ni masak…merah ker..kuning waner dia…tak sure”