Monthly Archives: March 2009

“merapu” Day!!!

Standard

Salam to all!!!

cik Awah tau…lame cik Awah tak mem’blog’ kan…so, SMI la… idup cik Awah agak huru-hara skit lately… kojo bykkkkk….uwaaaaaaaaa!!! 😦  Ari ni, sblm cik Awah start keje… cik Awah saje la jengok2 blog cik Awah ni… idup lg ker idok… and sbb cik Awah tak der spesifik tajuk nak citer…cik Awah merapu jer la ekk…

Ari ni kan… patut cik Awah ade test.. so, since 2 days ago.. cik Awah kejenyer bace buku la… bace buku+makan+tido+bace buku… tido ngan buku2 skali tau!! cepat skit dia ‘serap’…hahaha… 😀 tetiba, dpt call drpd lecturer.. test postpone to Tuesday (atas sebb2 yg tidak dpt dielakkan)… waaaaaa….. @ yayyyyyy!!!  dua2 perasaan ade… satu sbb cik Awah prepared… satu lg sonot sbb pepagi td hujan sgt lebat and sejukkkkkk…. malas nk drive ker Shah Alam… keputusannya: ARI NI CIK AWAH DOK UMAH DIAM-DIAM… 😀

Slalu cik Awah bgn pagi kul 10am (nape?? tak percaya ker?? harus percaya…hehe..) tp, ari ni harus la bgn awal kan sbb nk gi test… berkobar2… pastu, bila test tak jadi… tak mau pulak mata cik Awah ni tido balik… slalu ok jer… sbb malam td cik Awah tido awal kot… (kol 1230… awalnyer… 😉 )  so, per lagi… cik Awah siap….’mangi2′ laa…. masak cucur kodok… kopek mangga yg cik Awah beli nya muda dh sampai naik masak…hahahha… 😀  slalunye, keje mengopek buah mangga ni….keje husband cik Awah… tp, kali ni dia wat dunno jer…. geram tul cik Awah…. huhu.. pastu, cik Awah mem’blog’ la… smbil makan cucur kodok… 😀

org slalu kata…cik Awah ‘byk masa terluang’ bila bercuti blaja ni… yerr… cik Awah ade la masa… masa utk membasuh, menyidai, melipat, menyusun baju, masak dan bersama keluarga… ade la masa… tp, org tak tau baper byk dateline yg cik Awah kene hadap which cik Awah rase melampau2 byknye berbanding dateline masa cik Awah keje dulu… nk tgk???

final-sem

ni baru list satu subj yg finalized tau?? ade 2 subj lg cik Awah lom list out sbb lom finalize… cik Awah tak tau la U lain mcm mane.. tp, di UiTM…mcm ni la… every semester… cik Awah tak la nak merungut.. cuma cik Awah geram bila org start kata… ‘you kan byk masa…’ geram tulll laa…. (tidak merujuk kepada sesaper, kay!!) so, tuk tidak menjdkan cik Awah stress… cik Awah wat rules… Jumaat mlm smpai ahad adalah ari rest cik Awah… bwk la cik Awah gi mane pon… cik Awah ikut… mcm keje gak kan??  isnin – jumaat, ari blaja cik Awah… ckp la aper pon… cik Awah tak pedulik….

Beza blaja and keje??  klu cik Awah keje… cik Awah klu boleh.. tak mau bwk keje balik umah… umah adalah masa ngan keluarga… penah la cik Awah bwk keje balik umah… tp, sgt jarang la… cik Awah ni..sanggup keje dr pg smpai mlm tak per… tak makan tak per… janji keje siap… Blaja plak… mmg la blaja Masters ni kelas dia 3-4 hari jer seminggu… tp, nk pk pasal yg kita blaja and assignments yg nk di buat tu smpai kadang2 cik Awah tak tido tau!!!  Sbb, kita ni diberi ‘hadiah’ suh blaja kan… so, ‘berbayar’… berbaloi la tak tido tu… hahahha…. cuma… bila dh hampir 2 taun blaja ni… bosan la plak… rindu nk pakai kasut tinggi… baju lawa… (skrg baju buruk…bak kata coursemate)…. hahahha… 😀

ape cik Awah merapu ni??… layan jer la ekk… jgn salah paham… cik Awah bukan tidak bersyukur… bersyukur sgt… cuma, ni cara cik Awah melepas rase la nihh… cik Awah tau… byk org kat luar sana nk dpt mcm cik Awah dpt skrg… Alhamdulillah… cik Awah dpt menjadi sebahagian daripadanya… dh la… merapu punya merapu… cik Awah nyer Case Application 6.1 lom siap ni…

chao cin cao!!!

Advertisements

Selamat Hari Lahir

Standard

Salam…

Today is my hubby’s Birthday… it’s his 30th birthday…

Selamat Hari Lahir yer Abang… semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dan semoga Allah kurniaan kita cahaya mata yg cerdik, comel, yg soleh-solehah…mcm abang… Sayang loves Abang so much and forever…

Takde present, takde majlis per2 pon… cuma kami berdua… cik Awah belikan cuppies…which cik Awah yg ‘mengidam’ nk makan…tu kira surprise gak la ekk…. hehe… 😀

p1000722

“this sweet cuppies made by Umi…orange is hubby’s fav color… thanks Umi!!”

p1000721

“seb baik tak nmpak kain pelikat… surprise masa tgk berita lepas solat marghrib 🙂 “

Ok… tak leh nk tulis panjang2… quite bz today… daa…