Monthly Archives: May 2009

Ibu dan cik Awah

Standard

Salam semua..

Hari ini adalah Sambutan Hari Ibu… actually, cik Awah tak pasti..sejak bila Hari Ibu ini di sambut di Malaysia.. serius!! cik Awah hanya tau besday ibu cik Awah jer… and suddently, a few years ago… ade sambutan Hari Ibu pulak pd bulan May which sama plak ngan bulan besday ibu cik Awah… so, usually we all adik beradik ‘lum sump’ jer… besday ibu + hari ibu.. hehe…

Bila citer pasal cik Awah dan ibu ni… cik Awah agak sensitip skit.. cik Awah ni ade 3 beradik, which kami semua dibesarkan oleh wan/nenek dan atok cik Awah di kg.. dont get me wrong yer.. cik Awah bukan nk cakap di sini ibu ayah cik Awah tak mau besarkan kami… keadaan dulu yg tak mengizinkan kami tinggal bersama ibu + atok dan wan pulak sendirian di kg.. nasib baik ade kami tau… hehe… so, kami di besarkan oleh wan dan atok… ibu ayah akan balik menjengok kami bila hujung minggu… tp, mungkin kerana itu..hubungan antara ibu dan cik Awah agak ‘tidak mesra’… ‘tidak mesra’ maksud cik Awah di sini bukan la bermasam muka.. tp, kami tidak terlalu terbuka… cik Awah sgt takut ngan ibu dan ayah… segala perbuatan, percakapan sgt kami jaga… wan pon agak garang juga… so, cik Awah rase tak der istilah ‘manja’ dalam hidup cik Awah… (tp, kawan2 still ckp cik Awah manja and I’m not sure which part of…hihi)

So, bila tiba hari ibu atau besday ibu.. cik Awah tak tau nk express mcm mane perasaan tu… selalunya, cik Awah hanya belikan hadiah dan cium ibu cik Awah sambil ucap..”Happy Birthday Ibu..” and since skrg teknologi dh canggih… ade jugak 2-3 taun yg lepas…cik Awah wish guna SMS + wat la makan2 ngan ibu ayah… boleh di kira berapa kali cik Awah cium ibu cik Awah dalam setaun… serase cik Awah 2-3 kali jer… sbbnye??… cik Awah malu… bila cium ibu, terasa adrenalin cik Awah naik smpai kepala… cik Awah tak tau nape…

Walau ape pon… cik Awah tau ibu sgt syg cik Awah.. bukan sbb cik Awah adalah satu2 nye anak perempuan dia.. ibu syg semua anak2 dia… bila cik Awah fikirkan semula… cik Awah tak tau la samada org lain dapat atau tidak sebagaimana ibu menyayangi cik Awah… cik Awah tak pernah tak dapat ape yg cik Awah nk dari kecik sampai cik Awah besar… even gaji ibu dan ayah kecil… kami hidup serba cukup… kalau bab barang2 keperluan…baju, kasut, tudung… cik Awah dah puas merasa pemberian ibu… dan cik Awah tak malu nk katakan…smpai sekarang ibu masih belikan, tempahkan baju tuk cik Awah… semuanya ibu… klu org kata baju cik Awah cantik masa di ofis dulu… cik Awah tak malu nk katakan yg semuanya dibeli, ditempah ibu… cik Awah ni slalu pakai yang dh siap jer…itulah jasa, ibu…ibu…ibu…

Hari ni.. cik Awah hanya mampu gunakan ruang ini untuk luahkan kasih dan sayang cik Awah kepada ibu cik Awah… cik Awah tak mampu nk ucapkan kata2 ini kat ibu (sbb masa ni pon..air mata cik Awah dh mula bergenang…)

Ibu,
Terima kasih kerana selalu mendoakan Awah
Terima kasih kerana selalu menegur Awah
Terima kasih kerana selalu marah Awah
Terima kasih kerana selalu mengingatkan Awah
Terima kasih kerana sehingga ke usia 30 tahun ini ibu masih lg ‘menjadi ibu’ kepada Awah

cik Awah hanya mampu ucapkan Terima Kasih kepada insan yang bernama Ibu sedangkn jasa ibu tidak akan terbayar dgn sekadar ucapan ini…

Ibu,
Awah, Abang dan Adik sgt sayangkn ibu… cuma kami mungkin tidak tahu bagaimana nk menggambarkan nya…
free glitter text and family website at FamilyLobby.com…dan free glitter text and family website at FamilyLobby.com…”

P1000469

Untuk ibu, mak, ummi, mama, mommy di serata dunia…free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Back to my ‘normal life’

Standard

Salam

Hmm…lame tul cik Awah tercari2 mcm mane nk mulakan stelah sekian lama menyepi… menaip pon dh tak betul dh ni..hehe.. 😀 ok, Alhamdulillah.. cik Awah baru jer abis study and tak berapa lama lg, cik Awah is not at home anymore, cik Awah will be anywhere and everywhere..hehe.. mula2, bila abis jer study, bgn pagi..cik Awah rase pelik… kepala mcm kosong and suddently cik Awah rase sedih plak.. I felt empty… tu la.. bila study, slalu pk study tu satu rase yg membebankan… bila dh abis study, mula la kita rase…ia actually menyeronokkan… manusia tak pernah puas kan?

Ok…ok…jgn terus melalut.. ape citer?? hehe, 🙂 lepas abis semua, cik Awah terus balik kemas umah yg rasenye cantik skit dr ‘kapal belayar’ ni… ubah sofa, and cik Awah smpat beli cabinet TV yg baru coz cam nk ubah skit suasana ruang TV.. cik Awah susun buku.. and thank you so much kat Ibu cik Awah sbb tolong cik Awah lipat kain masa cik Awah sgt2 sibuk dgn assignments ari tu… and last wk, cik Awah smpat balik kg di sg Petani ngan hubby and ayah tgk Tok, Tok Wan… smbil2 cik Awah jalan2 ke Penang.. lepas penat… 5 hari jugak la… then, baru ari ni la cik Awah cuba2 menaip ape2 yg patut… later cik Awah put some photos yer…

Blk dari kg, cik Awah stay kat umah layan YouTube jer… plus, cik Awah sakit mata, mulut kene ulser, ishh..ish.. pandai btul sakit ni, dtg bila cik Awah dh abis study… cam tau2 cik Awah tgh cuti… 😦 hmmm…Thanks to Allah, harap cik Awah dapat report duty dalam keadaan yg sihat wal-afiat nxt wk..Amin 🙂

Citer pasal report duty, insya Allah..cik Awah akan lapor diri bekerja semula pada 11 May ini… tetiba, cik Awah berdebar2 plak… lame meninggalkn envi keje.. byk yg cik Awah dh lupa ni… so, ari ni cik Awah baru teringat nk call JPA tuk settle everything, thanks to kawan cik Awah, ‘pakcik Izuan’ sbb tolong ‘sedarkn’ cik Awah yg nyaris terlalai ni… Alhamdulillah.. insya Allah, esok cik Awah maybe dapat some updates from JPA berkenaan penempatan baru.. doakan cik Awah dapat tempat kerja yg baik yer.. 😀

So, ape lg yer… tak yah la cik Awah update panjang2 ek.. lom ader citer best.. later cik Awah will update skit citer blk kg.. ok, c u then yea!!!