Ibu dan cik Awah

Standard

Salam semua..

Hari ini adalah Sambutan Hari Ibu… actually, cik Awah tak pasti..sejak bila Hari Ibu ini di sambut di Malaysia.. serius!! cik Awah hanya tau besday ibu cik Awah jer… and suddently, a few years ago… ade sambutan Hari Ibu pulak pd bulan May which sama plak ngan bulan besday ibu cik Awah… so, usually we all adik beradik ‘lum sump’ jer… besday ibu + hari ibu.. hehe…

Bila citer pasal cik Awah dan ibu ni… cik Awah agak sensitip skit.. cik Awah ni ade 3 beradik, which kami semua dibesarkan oleh wan/nenek dan atok cik Awah di kg.. dont get me wrong yer.. cik Awah bukan nk cakap di sini ibu ayah cik Awah tak mau besarkan kami… keadaan dulu yg tak mengizinkan kami tinggal bersama ibu + atok dan wan pulak sendirian di kg.. nasib baik ade kami tau… hehe… so, kami di besarkan oleh wan dan atok… ibu ayah akan balik menjengok kami bila hujung minggu… tp, mungkin kerana itu..hubungan antara ibu dan cik Awah agak ‘tidak mesra’… ‘tidak mesra’ maksud cik Awah di sini bukan la bermasam muka.. tp, kami tidak terlalu terbuka… cik Awah sgt takut ngan ibu dan ayah… segala perbuatan, percakapan sgt kami jaga… wan pon agak garang juga… so, cik Awah rase tak der istilah ‘manja’ dalam hidup cik Awah… (tp, kawan2 still ckp cik Awah manja and I’m not sure which part of…hihi)

So, bila tiba hari ibu atau besday ibu.. cik Awah tak tau nk express mcm mane perasaan tu… selalunya, cik Awah hanya belikan hadiah dan cium ibu cik Awah sambil ucap..”Happy Birthday Ibu..” and since skrg teknologi dh canggih… ade jugak 2-3 taun yg lepas…cik Awah wish guna SMS + wat la makan2 ngan ibu ayah… boleh di kira berapa kali cik Awah cium ibu cik Awah dalam setaun… serase cik Awah 2-3 kali jer… sbbnye??… cik Awah malu… bila cium ibu, terasa adrenalin cik Awah naik smpai kepala… cik Awah tak tau nape…

Walau ape pon… cik Awah tau ibu sgt syg cik Awah.. bukan sbb cik Awah adalah satu2 nye anak perempuan dia.. ibu syg semua anak2 dia… bila cik Awah fikirkan semula… cik Awah tak tau la samada org lain dapat atau tidak sebagaimana ibu menyayangi cik Awah… cik Awah tak pernah tak dapat ape yg cik Awah nk dari kecik sampai cik Awah besar… even gaji ibu dan ayah kecil… kami hidup serba cukup… kalau bab barang2 keperluan…baju, kasut, tudung… cik Awah dah puas merasa pemberian ibu… dan cik Awah tak malu nk katakan…smpai sekarang ibu masih belikan, tempahkan baju tuk cik Awah… semuanya ibu… klu org kata baju cik Awah cantik masa di ofis dulu… cik Awah tak malu nk katakan yg semuanya dibeli, ditempah ibu… cik Awah ni slalu pakai yang dh siap jer…itulah jasa, ibu…ibu…ibu…

Hari ni.. cik Awah hanya mampu gunakan ruang ini untuk luahkan kasih dan sayang cik Awah kepada ibu cik Awah… cik Awah tak mampu nk ucapkan kata2 ini kat ibu (sbb masa ni pon..air mata cik Awah dh mula bergenang…)

Ibu,
Terima kasih kerana selalu mendoakan Awah
Terima kasih kerana selalu menegur Awah
Terima kasih kerana selalu marah Awah
Terima kasih kerana selalu mengingatkan Awah
Terima kasih kerana sehingga ke usia 30 tahun ini ibu masih lg ‘menjadi ibu’ kepada Awah

cik Awah hanya mampu ucapkan Terima Kasih kepada insan yang bernama Ibu sedangkn jasa ibu tidak akan terbayar dgn sekadar ucapan ini…

Ibu,
Awah, Abang dan Adik sgt sayangkn ibu… cuma kami mungkin tidak tahu bagaimana nk menggambarkan nya…
free glitter text and family website at FamilyLobby.com…dan free glitter text and family website at FamilyLobby.com…”

P1000469

Untuk ibu, mak, ummi, mama, mommy di serata dunia…free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Advertisements

About Awah Rahim

~a wife to SaifulSufian~am an IT.analyst~small.petite~brown.eyes~fair.skin~friendly.out-going~like reading.singing.shopping.watching.movies~ What else? Just drop by and read, you will love it... Welcome babes!!! :D

One response »

  1. Happy Mom’s Day kat ibu juga…:)

    Weh, aku ni rajin gak tinggal comment kat ko..ko bila nak tinggal komen kat aku…tensek jek mak x nampak nama ko…:P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s