Monthly Archives: August 2009

Ramadhan datang lagi

Standard

Assalamualaikum

Rase kekok plak nk mula menulis ni… asyik on and off jer kan… sebelum tu, cik Awah nk ucap kepada semua teman, muslimin dan muslimat…

Selamat Menyambut kedatangan Ramadhan 1430H… Selamat Menjalani Ibadah Puasa.. Semoga kita sama-sama melaluinya dengan penuh kesyukuran dan ketaqwaan…

Sehari sebelum Ramadhan, cik Awah dapat apply cuti dan kami berdua balik ke kg… syukur, tarawikh pertama suami berimamkan ayah di surau… tahun ni, mungkin agak susah la nk berbuka puasa di luar bersama ibu dan ayah sbb ayah dipertanggungjawabkan untuk mengimamkan Solat Tarawikh di surau…  so, kami la akan balik ke kg setiap hujung minggu untuk berbuka puasa bersama mereka… Perancangan raya tahun ni, kami akan pulang ke kg ayah di Sg.Petani… ada la rase balik kg skit… sbb, kalau balik ke kg ibu, hari-hari pon bleh balik… hehe.. 😀

Baju raya… hehe, baru posa sehari dh nk citer baju raya ekk… alaa…. baju raya ni… sebulan sebelum posa pon dh tempah dh… (pompuan la…) 😉  ni cik Awah nk citer pasal plan baju raya 2009 la ni… cik Awah teringin nk pakai baju waner biru laut… so, dh beli la kain ari tu kat Jakel and beli sekali ngan ibu… kira nk sedondon la… ayah pon tak penah pakai waner biru laut… sure cam nmpak lain skit la… tetiba, adik cik Awah telah menspoil kan perancangan cik Awah sbb dia beli waner ‘cekelat‘ tuk raya taun ni…. dengan alasan “untuk couplesz lain, adik bujang…lain…” so, cik Awah pon tetiba dh tak der mood nk mensedondonkan kami sekeluarga and decided to change the raya theme… cik Awah tetiba teringat hubby, why not let he decide the color… cian dia… tak penah pon cik Awah tanya dia suka waner ape… (selfish kan cik Awah ni??..) so, the conversation:

cik Awah: adik dh spoil kan raya theme Yang, igt nk pakai waner biru laut, abang pon lom ade baju melayu waner tu kan? so, taun ni Yang bagi la abang pilih, abang nk pakai waner ape… 😀

hubby: pink..

cik Awah: (shock!!!)

cik Awah punya la ketawa dalam hati bila hubby cik Awah bg color tu… bukan ape.. cik Awah ni dh naik muak nk pakai waner pink sampai kawan2 dh leh ckp… “pink is ur fav color kan??…” tp, takpe… for hubby, cik Awah respect his decision and will find the pink Baju Melayu for him on this coming Aidilfitri without arguing.. 🙂

Pastu.. nk jd citer raya jugak ni… dok tengah drive pegi keje ari Rabu yang lepas… cik Awah tetiba teringat kakak kesayangan cik Awah yg di Aus tu… mcm mane la raya taun ni… sure tak der baju raya… and cik Awah tetiba plan dalam hati nk carikkan baju raya tuk diorg… tetiba, sms cik Awah munyik… “phewwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiitttttttttttttt….” tu munyik sms cik Awah tu… kakakku yang kat Aus tu sms, “nk baju raya”… tp, panjang lg la sms dia… ketawa cik Awah dlm keter sensorang… nk reply tak bleh sbb… “dont drive and sms..” cik Awah tetiba rase seronok sbb kakakku percaya kat cik Awah ni tuk shopping kan baju rayanya dan anak-anaknya… besar tanggungjawab ni…

“…don’t worry sis, I really enjoy and sincerely do it… insya Allah, doakan all the stuffs will safely arrive to u soon…”

ok…dh la… cik Awah takmo la merapu byk2 bulan posa ni… petang ni, perancangan berbuka di rumah mertua.. esok di rumah ibu dan ayah… then, di rumah sendiri… begitulah seterusnya… (mcm munyik skrip filem Madu 3 la plak…) semoga berjumpa lagi… wassalam.