Category Archives: at home

Kembali menulis…

Standard

Assalamualaikum…

Salam Syaaban semua… Pejam celik, pejam celik…dah masuk bulan Syaaban… (bahasa guraunya, bulan akhir kita boleh makan sebelum masuk Ramadhan..ahakss..) iyerr kerr…?? Tp, sunatnya, jom kita mula puasa sikit2, exercise perut kita utk Ramadhan nanti… Tak la ‘dia’ terkejut sgt kan… πŸ˜‰

By the way, lamenyer meninggalkan arena blogging ni.. Org skrg dh towards vlogging dh, cik Awah masih setia di sini… Malu la nk vlog, satu dunia boleh nmpak muka cik Awah yang tak ‘tara’ mana comeyyy ponn… Yang pasti, masih ada rumah ini untuk kita berkongsi…

Aperr…cer..?? Tak der yang menarik sgt jika buat masa ini, tp…yang menarik agak dh basi untuk di kongsi… Hehe… Cuma, ape yang boleh cik Awah kongsikan, setengan tahun di bulan 2012 adalah sangat mencabar dan mengujakan… (wahhh, teruja gitewww!!!)

Pengalaman yang paling best pastinya, tawaran kursus COTI ke Korea pada April lalu yang akan cik Awah kenang sampai bila-bila… Pasti cik Awah akan ke sana lagi kerana cik Awah ada keluarga yang pasti menunggu kedatangan cik Awah lagi… Rindu sgt Ella, Wendy, Oppa, Laura and Thinkerbell…

Lepas tu, my 2nd honeymoon for 2012, we went to Singapore… Alkisah..sambil selam, minum air la kann… Dapat la ke USS sekejap…jerr…tak puas jalan… + jalan raya di Spore yang amat la mencabar perasaan tu, dengan sesat… Adusss….stresss amattt….!!!

Alamak, dh time la…gtg…ade mtg…baru nk warm up…huhu…nanti cik Awah sambung lagi ekkk, cik Awah upload gamba sekali… Harap2, tak la cik Awah malas menulis lagi…

Zaijian!!!

Enjoy my weekend :)

Standard

Assalamualaikum…

Jumpa lagi di sini… last post dari cik Awah masa bulan puasa kan, dah raya pon… (dh abish raya dh)… dan dah nak dekat Raya Haji… sorry, I can’t manage my time to spend a bit for my new entry… huhu…

Kerja sangat memenatkan past 2 weeks… alhamdulillah, segala berjalan mengikut jadual walaupun ada la sikit2 masalah… biasa la kan, mane ade sistem yang PERFECTO… as long as it easy to use with minimal training… cukup bagus la tuhh… πŸ™‚

Dalam sibuk2 menguruskan keje2 opis, cik Awah masih lagi sempat menghadiri majlis kahwin one of my sweet friend last week, SELAMAT PENGANTIN BARU kepada Mel dan Faez, semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Β Asal tengok majlis kahwin jer, teringin nak tengok video kawin yang 8 taun dulu, kan Yang >> kekanda Saifulsufian Shaukani πŸ˜€

Ape cik Awah nak citer lagi ekk… nothing la.. tak de citer best… life so boring… but I want to enjoy my weekend… dok umah, baca buku yang masih belum abis, kemas umah, lipat kain… dan tgk la ape2 citer yang ade kat TV ari ni…. kita ENJOYYYY!!!!

Nanti jumpa lagi yer πŸ˜‰

(cont.) SHOPPING lagi…tapi bukan shopping RAYA :)

Standard

Hi all…

Sambung lagi citer kita ekk… bila dh terjaga kul 8.30a.m, cik Awah terus bukak laptop, surf Internet untuk survey latest Notebook spec… hari ni, cik Awah dh janji dengan anak angkat cik Awah a.k.a anak jiran sebelah rumah nak bawak dia ke Plaza Lowyat beli notebook… lepas Raya ni, dia dh nak ke UIA di Kuantan untuk further study… dh dapat info skit… tetiba rasa badan macam tak best, perut rasa keras semacam… kembung cam belon… huhuhu…jgn la buat hal masa puasa ni…. terus ke bilik minta hubby lumur dengan minyak angin… tengkuk, bahu, belakang, perut… waaaaa….GASTRIK ku menyerang… ni yang cik Awah lemah ni… (1) tak boleh bangun mlm sebab akan mudah kembung/masuk angin (mcm kanak2), (2) tak boleh kurang tido sebab mudah dapat migrain… hubby dh suruh buka puasa… mmg masa tu cik Awah dh rase semacam…dua macam dh… tekak dh rase tak beshhh… mcm nak ‘uwekkk’…. sabar cik Awah….sabar…

Pukul 11.45a.m gitu, cik Awah ke KL.. sampai di KL dalam pukul 12.30p.m terus ke Lowyat… lengang pula rasa… perut masih meragam ni… tak per, cik Awah tahan kan jer… jalan punya jalan….pilih punya pilih…. ok, dapat la satu notebook with the best price ever… high spec pulak tuh… pandai btul dak2 sekarang… nk yg high end jer… niat di hati lepas shopping di Lowyat, nak cuci mata di Bukit Bintang pula… nampaknya perut ni sgt tidak mengizinkan… cik Awah tak sabar2 nak balik umah… tak nak, cik Awah tak nak bocor puasan sbb ni… tahan cik Awah … tahan laa…. 😦

Sampai di rumah… cik Awah lumur lg satu badan dengan minyak angin, terus masuk tido.. dengan harapan nak kurangkan rasa ketidakselesaan… wahh…tertido rupanya cik Awah.. sedar2… dh pukul 630p.m.. nasib baik la ade jemputan berbuka puasa.. tak perlu la cik Awah berkejaran ke dapur pula untuk persiapan juadah berbuka… untuk berbuka, cik Awah cuma carik air panas suam jer… bila air panas suam masuk ke perut… alhamdulillah, sebu mula berkurang…. makan pon, cik Awah makan ala kadar sahaja dulu… perut masih dok terkejut…

ok…tu la citer hari weekend cik Awah minggu ini… tgk jam sekarang masih dok menaip blog lagi… perut masih lagi belum baik… jgn la berlarutan smpai esok… Ya Allah, beri kesihatan yang baik untuk cik Awah… citer Shopping cik Awah utk raya ni masih belum abis… baju untuk Tok Wan lom dapat lagi ni… ok, tapi…untuk kali ini…cukup2 la dulu ekk… Raya kan sebulan… kita sudahkan dahulu keperluan Ramadhan….

Semoga jumpa lagi… Wassalam.