Tag Archives: Air Terjun

Majlis Jamuan Teh Diraja dan Jeram Kedah

Standard

Salam… 🙂

Wahhh…2 minggu cik Awah menyepi ekk…hihik… cik Awah tak sempat la nk mem’blog’…kepala cik Awah serabut sbb byk sgt benda yg nk di buat…tp…tak tau mane satu nk mula…anyway…still under control… hehe… 😀  Skrg ni… cik Awah cam baru nk get use ngan suasana baru… ape yg baru ekk…???  Hehe… Alhamdulillah… hubby dh keje normal mcm org lain…8am – 5pm… 5 hari seminggu….. sonot sgt la cik Awah…byk masa ngan husband….dulu pon…byk masa gak tp, bila tiba hubby keje mlm…siang dia tido la…rase cam dok sensorg gak…. skrg, kul 5pm…dh siap2 dh tgu hubby blk keje… rase la cik Awah mcm org lain jugak, siap2 masak sblm husband pulang dr keje… 🙂

Last wk, minggu pertama hubby off on Saturday and Sunday… mcm2 la plan cik Awah…nk ke situ…nk ke sini… cian dia…tp, dia layan jer… nasib baik my dear best friend send me an invitation… so, last Saturday…hubby rileks…. dia kene tinggal..dok umah… sbb, dia yg tak nk ikut cik Awah….cik Awah and kawan cik Awah gi Istana Negara untuk Majlis Jamuan Teh Di Raja sempena Sambutan Hari Wilayah… sape la tak nk gi Istana Negara kan… bukan slalu dpt gi majlis2 mcm ni… 😉  cik Awah pon…siap2, kul 1.00 hubby anta cik Awah gi umah kawan cik Awah tu…lepas Solat Zhuhor, kitorg pon gi la ker Istana Negara… hmm, besa la kan… protokol… kene sampai sblm YDPA sampai, tak bleh blk sblm YDPA blk…. tp, sgt meriah and best!!!!… since cik Awah cuti blaja… byk betul cik Awah meninggalkn majlis2 mcm ni… gi majlis org kahwin ade laa…hihik… tq so much to kawan baik cik Awah and her ‘pakcik’ sbb still ingat nk ajak cik Awah… tq(3x) 😀

Ni ade la skit gambo2 kat majlis ni… enjoy the pics!!!

img_5455-edit

“pentas Di Raja dan dif2 kehormat dari jauh…”

img_5453-edit

dsc00359-edit

dsc003511

“ready for sesi bersalaman…”

Then…esoknya, Sunday….badan cik Awah sgt sakit…huhu… 😦  dr pinggang sampai la ke betis ni… nk tau nape?? Parking kete jauh giler….. dekat 2km cik Awah rasa… dh la cik Awah dh lama sgt tidak melaram ‘heel’ cik Awah tu…gi kelas takat pakai flat shoes jer sbb senang nk lari-larau…pancit btul cik Awah balik tu…. tp, paksa senyum gak la…kalau tak, sure kene marah ngan hubby….hihi… 😀  Pastu, cik Awah pujuk2 la hubby….”jom kita gi mandi jeram??” 😉 cik Awah dh lama tak mandi jeram… mandi air terjun…. best nyer kalau dpt massage bwh air terjun…. hubby angguk jer… jom la… yeyyyyyyyyyy!!!!!….mandi jerammmmm!!!!… cik Awah terus check kat Internet (Internet jugak tu…hihik…) mane nk gi ekkk…. carik yg dekat2 jer la… cik Awah dpt website ni, WaterfallsofMalaysia… byk betul air terjun kat Malaysia ni rupanya…. cik Awah cuma tau 1-2 jer…. hehe… at last, cik Awah ckp kat hubby, kita gi yg dekat jer la… Jeram Kedah, area Ulu Beranang, Lenggeng… dekat jer ngan umah cik Awah… cik Awah bukan nk berendam sgt pon…. lepas gian jer…. jalan punya jalan punya jalan….cik Awah dh rasa mcm kitorg akan blk kosong jer la…huhu…. tak jumpa tempatnya…. sampai di Pekan Ulu Beranang, cik Awah ternampak sign board Kg. Jeram Kedah…tp, we are not so sure…. husband cik Awah ni malu nk tanya… dia ckp, buruk sungguh nk tanya Jeram kat mane… cik Awah ckp ngan dia… tak per, org tak tau kita org sini sbb no plat keter kita, no Putrajaya…. hahahahha…. lawak tak cik Awah…hantam la kan!!! 😀 Pastu, husband cik Awah singgah la….beli kuih… sambil2 tu la dia cuba tanya2….btul ker tempat tu…. Alhamdulillah, pakcik tu kata btul…. siap bg nasihat suh hati2 lg…sbb, kawasan tu tak ramai org…. cuma org kg yg pegi….mekasih pakcik!!!! 🙂 Dh beli makanan, kitorg pon memulakn ekspedisi… advanture gak jalan dia… sambil mulut hubby tak abis2 ngomel…”mane la tempat yg awak carik ni Yang…cam tak der tempat lain nk gi…” cik Awah diam jer la… janji dpt mandi jeram….tak kira!!!! Finally, nampak la Jeram Kedah cik Awah tu….kecik jer…tp, cukup la tuk memuaskan ati cik Awah ni…. yg meramaikan tempat tu hanya budak2 muda kampung…. kawasan dia bersih… tp, cik Awah tak recommend la klu ade kawan2 cik Awah yg nk gi sbb sunyi betul tempat dia…and tak der tempat nk berkelah pon… aper tah lg tempat nk salin baju… sendiri mau igt la ekk…cane cik Awah salin baju…. hihik… 😉 Okay, ni ade skit gambo2 cik Awah yg seksi tgh mandi jeram…(seksi ker???…) 😀

p1000658-edit

“small fall..”

p1000655-edit2

“first try…”

p1000656-edit1

“therapy time!!!”

Haaa…tu la weekend cik Awah yg lepas….. happening!!! This week lom ade plan lg…. tak gi mane2 kot…cuma nk layan Geng jer….(btul! btul! btul!…) pastu, cik Awah nk siapkn sikit keje sekolah… asyik tertangguh jer… malas sungguh cik Awah ni!!! Okay, sblm cik Awah end… ni cik Awah nk letak gambo Buah Markisa cik Awah atas permintaan husband cik Awah….hehe… chow yea!!!!!! 😉

markisa

“comel kan?? tak sabar nk tgu buah ni masak…merah ker..kuning waner dia…tak sure”