Tag Archives: Alamanda

My lovely one :D

Standard

Salam…

Hehe…cik Awah mula la nk eksen ni… 😛 …cik Awah nk citer ni, lpas ilang wallet ari tu, cik Awah pakai la wallet dolu2 cik Awah yg still leh pakai tu…tp, bila pandang wallet tu…ati ni panas jer… nyampah.. then, hubby bwk la cik Awah menjelajah shopping complexs time dh ujung2 end year sales ari tu… hubby ckp…”yer la…kita carik wallet baru..” berbunga2 la ati cik Awah ni…. dari Subang Parade, ke Sunway Pyramid….huhh…igt senang ke nk carik wallet tuk cik Awah?? nk beli wallet yg hilang ari tu pon…punya la lama cik Awah menye’vey’…bkn cik Awah cerewet…(sikit2 ade la… 😛 ) tp, cik Awah ni…biar handbag tak cantik…janji wallet ‘baik punya’….kekekekeke… 😉 so, ari tu cik Awah blk la dgn tangan kosong…. huhuhu 😦

Semalam, tetiba teringin nk gi Alamanda… lama dh tak ke Alamanda, Putrajaya… asyik dok dgr citer adik jer… dh ade tu…dh ade ni… so, pujuk2 hubby… ehh…ON la… bestnya… 😀 .  Agenda utama, nk gi Carrefour jer… nk membeli-belah barang2 dapur skit.  Sampai jer, dh masuk Marghrib terus gi Solat jap…then merewang2, melihat2 ape yg ‘terbaru’ di Alamanda.  Besa la cik Awah kan, sambil selam…minum skit (jgn sampai kembong tau!!! 😛 )… sambil tgk2 kot2 la ade wallet yg berkenan di hati… kat Parkson, takde… hmm, tak dpt la lg wallet cik Awah ni… tetiba, ternampak Bagz Bar…hmm, cam menarik… cik Awah pon masuk la shop tu… jenguk2…intai2… then, ternampak wallet cum wrislet yg cik Awah pernah nampak di Subang Parade, cuma ari tu cik Awah teragak2 nk beli sbb it is quite exp!!! hmm…tp, nk tgk gak…so salesgirl tu bg jugak la cik Awah tgk… ohh my, of course it expensive sbb last time cik Awah tgk masa end year sales…ade gak 20% discount and now, no discount…hahaha… 😀 cik Awah letak blk… tp, hati ni mcm dh berkenan jer… sbb ari tu mmg cik Awah dh berkenan cuma cik Awah kan baru lepas kecurian and of course at that time cik Awah amat berkira2 bila nk berbelanja.  At last, cik Awah nekad…beli jer la… and for me its very lovely one… and….its red!!!! hot bebeh!!!! 😀

dsc00363

‘akhirnya…dpt juga idaman hati…’

dsc00360

‘masih kosong… 😦 eh..eh, tu la gamba paling comey cik Awah tau!! 😉 ‘

Finally, dapat la cik Awah ganti blk wallet cik Awah tu… and yang paling cik Awah seronok, its my fav brand ever…its GL.  Barang pertama yg cik Awah ade dgn this name is handbag.  Itu pon cik Awah beli sbb nk wat hantaran kahwin.  hmmm, ade hikmah rupanya kejadian ini kan?? selepas 5 tahun, cik Awah dapat sekali lg hantaran hati… how sweet 🙂

Anyway, kepada kawan baik cik Awah yg still mencari2 ‘wallet baru’ tu… you can try this… but, the black one is more exp than red one, you know… huhh…sungguh tak ku paham.  Zaman skrg bukan ker woman more adore on fancy wallet@purse??  Tgk la klu design Guess lately, ishh…cik Awah tak berkenan langsung…serabut!!! (sorry to Guess lover, no offence yea 🙂 ) Tp, cik Awah dpt yg fancy skit2 dh la… fancy on color….. ok!! chow yea!! 😉

Advertisements