Tag Archives: Bandar Baru Sendayan

My sad day :(

Standard

Salam…

Hari ni, cik Awah sgt… sedih.  Cermin keter perodua kelisa cik Awah kene pecah dan purse cik Awah di curi semasa cik Awah menghadiri majlis kenduri kahwin kawan suami cik Awah di Bandar Baru Sendayan… cepat sungguh kejadian berlaku… cik Awah sampai ke kenduri tu jam 1.10 minit dan 5 minit ke pukul 2, cik Awah dh berjalan ke kereta nk balik… sampai di kereta, cik Awah rasa mcm nk pengsan bila tgk cermin sisi front passenger dh pecah and berlobang… ape lg…terus la cik Awah nangis sbb cik Awah dh leh rasa… purse cik Awah dicuri org…. 😦

cik Awah mengaku… mmg salah cik Awah tinggalkn purse dalam keter… sbb, cik Awah tak nk bawak handbag… igt nk ‘lenggang kangkung’ jer la… sambil pegang hp…. tp, cik Awah letak handbag tu kat bawah kerusi… mcm dh ade org aim since cik Awah tinggalkn keter pulak… sbbnya, pada masa yg sama… cik Awah terlupa simpan smart tag ke dalam laci dashboard keter (which is benda yg selalu cik Awah buat sblm tinggalkan keter) and one more thing, Sony PSP cik Awah juga, cik Awah simpan dlm laci dashboard tu jugak… and both of things selamat and tidak terusik langsung… mmg ade yg aim agaknya masa cik Awah kuar dr keter… sad..sad..sad… 😦 walau mcm mane pon, cik Awah terpaksa redha… syukur Alhamdulillah, cik Awah dan suami selamat, keter cik Awah tak dilarikan dan barg2 yg lain tak hilang… Alhamdulillah (3x)…

Lepas kejadian, cik Awah dan suami terus buat police report di Balai Polis Seremban 2… sambil2 tu, cik Awah call bank untuk block ATM card and credit card… yg buat cik Awah sedih sgt… cik Awah ade 25 keping card dalam purse tu (ATM+credit card+kad kahwin+IC+driving licence+bla..bla..bla…) ….waaaaaaaaaaaaaaaaa…tu yg buat cik Awah nangis tu… huhuhu….

Ape pon… cik Awah dh mula boleh pujuk hati cik Awah… mungkin ini hikmah yg Tuhan nk tunjukkn kepada cik Awah di Tahun Baru ni… cik Awah istighfar byk2… cik Awah redha dan cik Awah jadikn kejadian ini sebagai tauladan supaya di lain kali, cik Awah tidak mengulangi kesilapan ini lg (never! never! never!!)… Aminn. Selasa ni, cik Awah kene buat IC baru… driving licence baru…. dapat lah cik Awah amik gambar baru… bagi comey skit…. (pujuk hati…) 🙂

Cuma… cik Awah mcm dapat rasa yg purse cik Awah tu ade di sekitar kawasan itu sbb, cik Awah rase… org yg ambil tu hanya mau kan duit sahaja… cik Awah berdoa… jika ade hamba Allah yg terjumpa… minta dikembalikan kepada cik Awah… cik Awah dh halalkn duit yg di ambil… takpe la… asal cik Awah dapat kembali purse tu… jika dizinkan Allah..

Amin ya rabbal a’lamin…

Cermin keter pecah

Police report

Walau apa pon… cik Awah nk mengucapkan Selamat Tahun Baru Hijrah 1430!!! Semoga kejadian hari ini menjadi pembuka lembaran yg membawa barakah dan rezeki yg melimpah ke dalam hidup cik Awah dan keluarga 🙂

Advertisements