Tag Archives: Barang Kemas

Melaram di Hari Raya

Standard

Here again.. 🙂 Wahh!!!… tajuk ari ni cam tak sedar diri skit ekk.. pose baru 12 hari.. dh nampak bulan Raya… hihi.. 😉 tp, tak per la…wanita dan kaum ibu2 ni… mereka la yg dok pk persiapan Raya… yg si suami, bg budget jer… tp, best gak kalau sebaliknya kan??.. Yang suami excited nak shopping Raya daripada si isteri… ade ker?? 😉

Ok..ari ni, cik Awah nak citer business skit.. lama sungguh cik Awah nak wat entry ni… tp, cik Awah bz sgt ngan keje sekolah… ni pon, cik Awah curik2 masa skit.. cik Awah ni bukan la wat business besar pon… cik Awah wat business direct selling a.k.a MLM (tu nama best dia laa), mcm yg cik Awah pernah citer pada entry yg dahulu… cuma, direct selling skrg canggih skit… takyah ketuk pintu umah org… nk wat camne kan… cik Awah sendiri suka shopping online… no hassle!!.. at the same time, leh juga sambil2 cik Awah menjana pendapatan sampingan… 😀

Tajuk pon dah ‘melaram’ kan??… so, mesti la barang yg cik Awah nk citer ni berkaitan ngan perkataan melaram ni… hehe.. ok.. cik Awah nk mempromote kawan2 cik Awah and bloggers yg menyinggah blog cik Awah ni… melaram ngan Barang Kemas Saduran Emas Syarikat Zhulian di Hari Raya ni… yang suami, bleh beli tuk anak and isteri… yang isteri, bleh beli tuk anak, mak and mak mertua… hehe…

Ade yg suka??… tak suka?? kaum hawa.. kalau tak suka barang kemas ni… mesti la ade “something goes wrong somewhere”… 😉 naper?? malu nk pakai?? sbb barang kemas saduran?? naper perlu malu… org pompuan skrg… jgn katakan barang kemas saduran… stainless steel pon cantik kan??.. ade tu yg pakai rantai atau gelang dari kayu campur manik2 skit…lawa gak… ini barang kemas saduran emas lagi… so, jgn rase malu ekk… 😀

Cik awah nak citer skit la… cik Awah ni..dr kecik dibesarkan dgn barang kemas zhulian… dulu, masa cik Awah kecik.. uwan@nenek cik Awah slalu belikan cik Awah barang kemas ni… walaupon cik Awah ade barang kemas yg betul2 original emas, uwan cik Awah tak bg pakai sbb takut kang cik Awah jalan2… ade plak yg ‘colek’ atau ragut cik Awah nanti… sampai skrg pon.. cik Awah tak leh nk pakai barang kemas sbb ibu pulak tak bagi memandangkan cik Awah ni slalu travel sorg… bahaya katanya… so, mcm mane nk melawa ni??? :-/

Ini lah jawapannya… Barang Kemas Saduran Emas Syarikat Zhulian… mmg cantik dan ia di sadur dgn emas.. cik Awah tak tipu tau!!!.. barang kemas zhulian di sadur dgn emas 999 atau yg kita kenal dgn emas 10… bahagian dalamannya adalah logam aloy atau sejenis logam kuat yg menjadikan ia tak mudah kemik atau bengkok… batu permata nya pula adalah dari batu-batuan Cubic Zirconia yg mana kalau kita beli cincin, gelang atau rantai bertatah batu di Kedai Emas dan ia bukan Diamond, ini lah batu yg digunakannya… emas yg cik Awah ade pon emas 916 jer… pastu.. pakai lama skit… dh pudar… 😦 tp, emas Zhulian… jika dh pudar, ade warranty tau!!!… boleh sadur semula dan jd baru kembali… so, dalam keadaan nilai emas yang terlalu mahal ni kan… kita melaram la ngan Barang Kemas Syarikat Zhulian ni… cik Awah pon dh lama tak masuk Kedai Emas… tp, sejak ade Zhulian… cik Awah langsung dh tak heran ngan emas 916… sbb.. cik Awah ade emas 999 😉

Kepada kawan2 yg berminat… leh la order ngan cik Awah… calling2 ekk… leh jumpa kalau setakat area Nilai, Bangi, Putrajaya tu… Shah Alam pon ok… Jgn lengah2 tau!!!.. almaklum la nak Raya ni… for sure nyer Kedai Zhulian mcm goreng pisang panas… nanti melepas!!! cik Awah pon dh tak sabar nak melaram dengan ‘rantai labuh’ di Hari Raya ni….. !!! 😀

Advertisements