Tag Archives: Bedsheet

The story of shopping ‘craziness’!!!

Standard

We back again… 😀

Hari ni cik Awah nk citer pasal ‘shopping craziness’… wahh…hehehe 😀 ….first is kitchenware things.  The 1st shopping on kitchenware things ni… masa ikut hubby conference di Langkawi 3/4 tahun yg lalu…. masa tu la cik Awah mula mengumpul pinggan, mangkuk, and corningware… cik Awah mmg suka sgt shopping tp, bukan shopping sesaje…. shopping yg perlu la… cik Awah bukan ade mesin cop duit kat umah…. 😉 cik Awah shopping brg yg cik Awah suka and cik Awah nk guna/pakai… and, its proven… cik Awah lom penah simpan lg set2 pinggan mangkuk cik Awah dlm almari (melainkan yg cik Awah belum nk gunakan la…) yer la…cik Awah kan duduk berdua jer… tp, klu saudara mara dtg… kenduri… cik Awah keluarkan semua and guna… 🙂

So, blk dr Langkawi dulu… cik Awah ade beli satu dining set porcelain… cantik.. (cik Awah la yg rasa ia cantik 🙂 ) yg tu la kami guna pakai semasa duduk di rumah Putrajaya… rasa seronok makan guna pinggan yg cantik ni… cuma, yg cik Awah kurg suka….ia agak berat…. yer la… porcelain kan… tak tau la plak cik Awah klu brand mcm Noritake tu berat atau tak… hehe… 😀  Skrg, duduk di rumah baru…. cik Awah simpan dulu set porcelain tu sbb ruang dapur rumah sendiri ni agak kecil and limited…. so, kene make proper arrangement… cik Awah pon guna semula set pinggan and mangkuk Ikea cik Awah yg kaler putih tu… (I love white!!)… 🙂  6 bulan duduk di rumah sendiri and dengan sedikit simpanan yg ade di poket, cik Awah mula meninjau set corelle sbb cik Awah ade kawan2 yg skrg sedang study di Melbourne and NSW…. and cik Awah ade dengar Corelle and Corningware set agak murah di sana… so, kebetulan dia pon nk bershopping, cik Awah kirim satu set corelle yg match dgn design corningware cik Awah and kawan cik Awah post ke Malaysia on July lepas klu cik Awah tak silap… (lupa dh…hehe…) yg cik Awah tak sangka… hubby tak marah and suka sgt dgn set tu…. ibu ngan ayah pon suka…. syukur Alhamdulillah 😀

Then, awal Nov yg lalu…. cik Awah ke Langkawi lg… kali ni dgn ibu and ayah… 3 mlm di Langkawi mmg seronok sgt… sampai dh tak tau nk pegi mana dh…. yg paling seronok adalah ‘makan2’…. hihi…. shopping?? of course la my dear… cik Awah mmg dh ade wish list…. so, dgn budget and list… senang skit nk berbelanja… tak la cik Awah ‘ter’over budget nanti… so, ape yg cik Awah grabbed?? Hmmm… hubby belikan cik Awah Visions set (even cik Awah tak nk sbb tak reti la cik Awah nk pakai Visions ni… maklum la, cik Awah org kg… slalu guna periuk ayan jer)…. and corelle set yg sama dgn cik Awah beli yg lepas sbb hubby kata….pinggan dia tak cukup…4 jer… hihi… ketawa la cik Awah…seronok… cik Abang yg nk beli kan… rezeki jgn di tolak… yg paling cik Awah impressed… hubby shopping mengalahkan cik Awah…. 😀 ok, itu part hubby la… cik Awah pulak… masuk2 jer dalam Idaman Suri, cik Awah carik bedsheet set… jeles cik Awah tgk bedsheet set yg dibeli kawan baik cik Awah….sbb, cik Awah mmg suka sgt bedsheet… cik Awah grab 3 set, 2 utk cik Awak… 1 utk adik besar cik Awah… hadiah besday dia…. nk beli lebih, takut terlebih muatan… almaklum, kargo AirAsia 15kg jer per person… 😉 Dan lg… cik Awah beli Vitroflame Casserole Set by Luminarc (ini cik Awah beli sbb cik Awah nampak ia cantik sgt especially tang corak bunga dia…) and 3 bijik sqr pyrex.  Gambar?? Alaa… cik Awah tak plak amik gamba brg2 cik Awah tu…tp, ni cik Awah amik dr website … sama jer… 😀

Ini baru barg2 cik Awah tau??… blom lg yg ibu cik Awah nyer… so, finally we have to accept to pay on lebihan berat la… it cost us RM85…(so, tau2 la ek…baper lebihan berat tu…hihik…;) ) but, puas ati sgt…. blk umah…menung sbb duit dh abis shopping….hahahhaha…. 😀 baru nk pk ekk….. xpe la… bkn slalu kan…. Alhamdulillah… kami sumer slamat sampai ke tanah kelahiran pada masa yg dituliskn…. dgn senyum sampai telinga…. 😀

The second shopping craziness, handbags and shoes… ohh my god!!! cik Awah sgt suka shopping shoes and handbags… dh nama pon pompuan kan?? skrg ni…cik Awah ade 3 kotak yg penuh handbag and kasut 1 almari jer… 😀 tp, cik Awah tak la beli handbags yg brandy jer… asalkn cantik and harga berpatutan, cik Awah grab… tp, bab ni mmg cik Awah rasa agak membazir la sbb bkn cik Awah pakai sgt pon handbags ni… cik Awah ni paling tak reti nk bertukar2 handbag… so, kebanyakannya cik Awah simpan using dust-cover bag (penting tau!!!) and bila dh bosan dgn bag yg cik Awah pakai skrg… baru la cik Awah tukar… Kasut pulak…hmm, mmg masa keje dulu, cik Awah sgt suka shopping kasut…especially on high heels pump… cik Awah tak pandai sgt pakai sandal klu gi keje… nampak mcm kurg kemas… so, ni lg satu pembaziran akan berlaku la… sbbnya…suka beli, tp pakai nyer satu2 jer… sbb, leceh la tukar2 kasut ni… dh naik haus kasut tu… baru la pakai kasut lain… tu blom kira yg baru lg…hahaha…. 😀 tp skrg, cik Awah dh ‘berubah’ skit la sbb blom keje kan so, shopping kasut ni setahun sekali jer… tp, beli yg ‘agak berbaloi’ laa, bukan ape…lebih baik beli yg mahal skit and lama dipakai… dr beli yg murah… tp, pakai kejap…sakit kaki… 🙂

Dh abis??…hehe…lom lg… a new craziness just begin actually… ni baru crazy 😀 …. 4 ari lepas, cik Awah gi menjemput new Sony PSP 3002 cik Awah di KLIA… actually, yg ni cik Awah beli for present… tuk hubby for our 5th wed anniversary… cik Awah pakat ngan my beloved kakak yg skrg study di Aus jugak, dia yg tlg cik Awah carikkn Sony PSP ni… carik yg agak2 murah skit and it is latest version klu compare ngan Msia… cik Awah tak penah bg hadiah pon sebelum ni… cuma tahun ni… cik Awah ade la plan a few activities utk our 5th coming anniversary ni… (5 taun dh cik Awah usia perkahwinan kami…cepatnya masa… 🙂 ) tu kita citer entry lain ekk…. nak di jdkan citer… PSP ni came only with 1 free game… and game tu pon cik Awah yg pilih without knowing ape la agaknya game tu… just pilih bila kawan cik Awah suh pilih…so, bila sampai… cik Awah ketawa la… its LocoRoco…tp, best giler game tu!!!!  cik Awah ni bkn la addict sgt main game ni…. just main bila rasa nk main… cuma…bila ade PSP ni… rasa lain… play with PSP mcm rasa main games yg kat TV tu…. ape nama dia??… PS2? PS3?… lebih kurg mcm tu la… cik Awah tak pernah main pon…tgk hubby jer dok main…tp.. the pic on screen mmg sgt cantik… puas ati la… so, slamat lg $$ cik Awah…. 279 AUD… (lebih kurg 650 duit msia)… xpe la… cik Awah kesian tgk hubby… since kahwin ngan cik Awah…byk hobby dia terbatas…. memancing, car racing, gaming….sume dh xde…. so, ini la hadiah tanda kasih cik Awah…. “Happy 5th Anniversary, b… Sayang, give u in advance.. 🙂 ”

Ok…tu la citer yg panjang lebar kali ni… its all about shopping…. dh pompuan kan… hihik… 😀

Advertisements