Tag Archives: Cuti Sekolah

Macam-macam cerita…

Standard

Salam kembali…

Hehe… 😀 lama cik Awah menyepi ekk…. actually, cik Awah dh cuti sekolah dh…. start on 9 Nov yg lalu…tp, cik Awah bz plak ngan ‘keje umah’….al-maklum…this sem cik Awah sgt stress nk menghabiskn sem…..sampai ‘kucar-kacir’ rumah tangga cik Awah…. so, bila abis/selesai jer exam on 8 Nov…. cik Awah tak pk lain dh melainkan…’kemas umah’!!!!!…..hahahhahaha….

Ok…nk dekat sebulan jugak dh cuti ni… ape cik Awah buat?? 🙂 kebanyakkannya…cik Awah duk umah jer… layan movie, layan internet, berkemas, makan and tido…. bosan?? mmg la agak bosan…tp, best plak…sbb sem ni cik Awah agak struggle….so, this time cik Awah nk balas dendam dulu sblm nk pk blaja semula…. kat umah…mcm2 jugak cik Awah buat…especially on transformation… ape yg cik Awah transform?? hehe… cik Awah just mengubahsuai bilik2 kat umah cik Awah ni…. menyusun atur semula supaya tidak nampak bosan…. penat…sbb, wat nyer sorg2….tp…best and puas…. pasni…tak tau la nk gaya mcm mane plak….hehe….

Last wk….cik Awah ke Cameron Highland lg….tp, kali ni…dgn mertua…mereka ajak jalan2….so, cik Awah ikut jer…. tp, hubby demam….so, cik Awah tak la byk berjalan2….(tak kisah pon…sbb, dh slalu sgt gi CH kan….), just membeli belah yg patut and pulang pada 1 Dec yg lalu…. bila balik….hubby still demam teruk… sampai turun dr bukit CH tu pon….cik Awah kene drive…(tak penah drive pon sblm ni)….hubby dh tak larat sgt…. sampai di Nilai….terus bwk hubby ker Klinik…. Dr. diagnosis  kene Demam Chikugunya…. hmm…mmg skrg kat tempat keje hubby tu dh ramai yg kene….so, tidak mustahil hubby pon kene sama…so, hubby MC 4 hari sbb nk berjalan pon tak boleh….sendi2 sumer sakit2….smlm baru dia mula bekerja semula….Alhamdulillah…

Dan lagi…cik Awah nk meluahkan rasa tidak puas ati jugak ni…. ade org buang kucing merata-rata…. and lastly, dia dok dalam longkang kat depan umah cik Awah… kesian sgt…. kucing tu comel jugak…mata biru lg… agaknya…Tuhan mcm tau jer….kat umah ni ade yg penyayang binatang…. so, disitu dia berhenti…. hubby yg perasan….dia amik and masukkan dlm cage….bg makan and minum….kesian sgt…. cik Awah mmg suka kucing…tp, klu byk sgt….cik Awah tak mau la…. cuma, kepada mereka2 yg mungkin ‘terlebih’ kucing belaan tu…. jgn buat mcm ni…. klu nk buang pon… letak dekat tempat yg dia boleh carik makan…. sbb tu klu kita lihat….byk kucing kat restoran atau tempat2 makan…. biar kucing tu kat situ….kita pon tak berdosa…. huhu….touching plak la cik Awah ni…. so, kucing2 tu still lg ade dalam cage cik Awah…. cik Awah mmg tak akan bela la…. sbb, skrg cik Awah dh ade 2 dh kucing yg slalu wat cik Awah pening kepala…..hahahaha…..tp, wat peneman cik Awah juga….. hubby kata….nanti dia bwk gi tempat keje…. sbb…dia kata kat tempat keje tu byk jugak kucing and ramai yg tolong bg makan kucing2 tu….hmm…masih ade lg yg berhati mulia…. 🙂

Ok la…byk nyer membebel….nanti bosan nk baca…. kay, tgu new entry…byk pulak cik Awah nk citer ni….pelan2 kayuh ekkk…. dadaaaaaaaa….