Tag Archives: iPod Shuffle

Cerita iPod

Standard

Salam sumer… jumpa lg kiter.. 🙂

Ari ni.. cik Awah nk citer pasal cik Awah nyer iPod Shuffle… smlm, dpt mende ni.. actually, tak la sgt excited pasal mende2 mcm ni…sbb, mmg dari dulu tak suka sgt guna walkman-type devices ni… sakit telinga.. 😀 tp, cik Awah ade walk-man and disc-man (ni abg cik Awah nyer), ade MP3 and MP4 player (yg ni hubby and adik cik Awah nyer)… however, its a gift kan… bkn aku buang duit beli pon… so, ni la dia.. 😉

Nak dijadikan cerita, sbb not so excited with this thing kan… so, cik Awah dgn ‘pandai2′ la… memulakan activity meng’charge’ mende cinonit ni.. (mmg cinonit sungguh, and tak pernah ku tau rupanya iPod Shuffle ni..besar ibu jari jer…) plug pin dia bg byk sungguh…tp, tak leh nk guna… so, sbb malas nak pk.. kita pon charge la guna USB notebook and masa tgh charge, dgn bangga directly transfer some mp3s to the iPod… and then, biarkan dia charged… sampai malam, igt dah ok la… then amik and put-in the earphone to my ear and ON the iPod.. tak bleh.. wat2 tak bleh… ahh!!.. give-up.. biaq pi la mende ni.. kang pasal mende ni, tak siap keje… huhu.. 😦

Tu..citer smlm.. citer ari ni.. tetiba teringat kat mende cinonit ni..terpk jap, apsal la tak leh.. so, cik Awah pon menggunakan ‘talian hayat’ dgn meng’contact’ kak ‘umbuk’ untuk tanya pasal mende ni… (sbb dia pon ade..) tanya kat YM jer… gasak la klu dia bz… kaco gak.. then dia pon ckp la, “mcm ni..mcm tu..bla..bla..bla..”, sambil2 tu test gak la… and Masya Allah, mcm mane cik Awah leh tak perasan that thing bleh bukak ekk??? rasa nak tergelak and rasa cam aku ni ‘stupido’ jap…hahahhahaha…

Tetiba, akak tu call…cam tau2 plak i’m lost… terus mention kat dia yg kepala plug tu cik Awah dah bukak.. dia pon golak, hahahah 😀 … and dia bg tau juga pasal additional info pasal mende cinonit tu… nak tau ape yg cik Awah terjumpa td?? Mende ni.. dtg mcm ni (see pic 3)…

So, tak tau nk wat mcm mane… dok pk, apsal bg plug pin byk sgt tp, tak leh nk guna… I assume.. dia suh beli additional adapter kot… rupanya leh bukak… hampass kelapa btul la… rase down kejap…(see pic 2 above).. pastu, dh bukak… tukar la kepala plug dia tu, guna plug 3 pin.. baru chargeble…wakakkakaka….. 😀

Haii…cik Awah…cik Awah… tu la.. jgn ‘berlagak pandai’.. Tuhan marah.. 😉 Selalunya, cik Awah ni.. bila dapat sesuatu yg baru.. suka sgt baca manual dia dulu.. ape barang sekalipon.. tp, mende ni… cik Awah tak baca langsung manual dia.. cuma baca mcm mane nak guna jer.. and nasib baik additional info yg akak aku bgtau tu ialah… nak tranfer lagu ke iPod harus guna iTune… ini lagi satu!!… pandai2 jer cik Awah transfer lagu gitu2 jer… patut la tak munyik2 mende tu dr smlm… haii…nasib cik Awah laa… lain kali… jgn lupa baca manual!!! 🙂

After using iPod

Hmm… sblm nyer.. cik Awah ckp.. cik Awah tak baper suka device mcm ni kan?? Cik Awah rase… cik Awah dh mula suka laa mende cinonit ni…. patut la org beriye2 nk membeli mende cinonit and ‘keluarga’ nye yg lain even mahal sungguh… (mende cinonit ni kalau tgk kat kedai ade 300++ kot rege dia…) hmm… the sounds quality really great!!! … ni 1st time cik Awah guna Apple product… and… tak sangka, lagu mp3 cik Awah yg ‘tak sedap’ jadi ‘sedap’ di dengar… wakakakakaka….. tq to Apple!!! 😀