Tag Archives: Kecurian

My sad day :(

Standard

Salam…

Hari ni, cik Awah sgt… sedih.  Cermin keter perodua kelisa cik Awah kene pecah dan purse cik Awah di curi semasa cik Awah menghadiri majlis kenduri kahwin kawan suami cik Awah di Bandar Baru Sendayan… cepat sungguh kejadian berlaku… cik Awah sampai ke kenduri tu jam 1.10 minit dan 5 minit ke pukul 2, cik Awah dh berjalan ke kereta nk balik… sampai di kereta, cik Awah rasa mcm nk pengsan bila tgk cermin sisi front passenger dh pecah and berlobang… ape lg…terus la cik Awah nangis sbb cik Awah dh leh rasa… purse cik Awah dicuri org…. 😦

cik Awah mengaku… mmg salah cik Awah tinggalkn purse dalam keter… sbb, cik Awah tak nk bawak handbag… igt nk ‘lenggang kangkung’ jer la… sambil pegang hp…. tp, cik Awah letak handbag tu kat bawah kerusi… mcm dh ade org aim since cik Awah tinggalkn keter pulak… sbbnya, pada masa yg sama… cik Awah terlupa simpan smart tag ke dalam laci dashboard keter (which is benda yg selalu cik Awah buat sblm tinggalkan keter) and one more thing, Sony PSP cik Awah juga, cik Awah simpan dlm laci dashboard tu jugak… and both of things selamat and tidak terusik langsung… mmg ade yg aim agaknya masa cik Awah kuar dr keter… sad..sad..sad… 😦 walau mcm mane pon, cik Awah terpaksa redha… syukur Alhamdulillah, cik Awah dan suami selamat, keter cik Awah tak dilarikan dan barg2 yg lain tak hilang… Alhamdulillah (3x)…

Lepas kejadian, cik Awah dan suami terus buat police report di Balai Polis Seremban 2… sambil2 tu, cik Awah call bank untuk block ATM card and credit card… yg buat cik Awah sedih sgt… cik Awah ade 25 keping card dalam purse tu (ATM+credit card+kad kahwin+IC+driving licence+bla..bla..bla…) ….waaaaaaaaaaaaaaaaa…tu yg buat cik Awah nangis tu… huhuhu….

Ape pon… cik Awah dh mula boleh pujuk hati cik Awah… mungkin ini hikmah yg Tuhan nk tunjukkn kepada cik Awah di Tahun Baru ni… cik Awah istighfar byk2… cik Awah redha dan cik Awah jadikn kejadian ini sebagai tauladan supaya di lain kali, cik Awah tidak mengulangi kesilapan ini lg (never! never! never!!)… Aminn. Selasa ni, cik Awah kene buat IC baru… driving licence baru…. dapat lah cik Awah amik gambar baru… bagi comey skit…. (pujuk hati…) 🙂

Cuma… cik Awah mcm dapat rasa yg purse cik Awah tu ade di sekitar kawasan itu sbb, cik Awah rase… org yg ambil tu hanya mau kan duit sahaja… cik Awah berdoa… jika ade hamba Allah yg terjumpa… minta dikembalikan kepada cik Awah… cik Awah dh halalkn duit yg di ambil… takpe la… asal cik Awah dapat kembali purse tu… jika dizinkan Allah..

Amin ya rabbal a’lamin…

Cermin keter pecah

Police report

Walau apa pon… cik Awah nk mengucapkan Selamat Tahun Baru Hijrah 1430!!! Semoga kejadian hari ini menjadi pembuka lembaran yg membawa barakah dan rezeki yg melimpah ke dalam hidup cik Awah dan keluarga 🙂

Advertisements

…lagi kejadian

Standard

Salam kembali… 🙂

Lama ekk…cik Awah tak menulis dan bercerita… sorry la.. lately, cik Awah sgt bz ngan keje sekolah… al-maklumlah… tinggal beberapa minggu saje lg semester ini akan berakhir…and seperti biasa.. pada akhir2 sem ini la…cik Awah struggle dgn assignments and exam… otak cik Awah ni sgt penat and cik Awah dh terbayang2 akan laut, sungai, gunung-ganang, dan hutan rimba… bestnye klu dpt bercuti ke tempat2 mcm tu melapangkn fikiran…hmmm… 😦

Dalam kesibukan cik Awah dgn tugasan sekolah ni… cik Awah juga di duga dgn kondisi papa yg semakin kritikal di ward CCU, HTAR… jika berkesempatan, cik Awah akan ke hospital menjenguk papa… yer lah… cik Awah agak rapat dgn keluarga papa sbb masa cik Awah blaja undergrad di UiTM dulu…di rumah papa dan atih la tpt cik Awah menumpang makan dan minum… maklum la..masa tu kan student… nk makan best..lari jap ke Klang yg tidak jauh dari Shah Alam… tu la kenangan cik Awah dan papa dan sampai la sekarang ni… papa dan atih dh menetap di Setia Alam pula…ade jer cik Awah ni menyibuk klu abis2 kelas tu…hehe… 🙂

Dan, dalam masa yg sama… cik Awah juga dikejutkn dgn berita ‘kejadian pecah rumah’ lagi di tempat kediaman cik Awah awal pagi td… lebih kurg dalam pukul 415 pagi… and pada masa yg sama… cik Awah hanya tinggal sendirian di rumah memandangkn hubby shift malam… perampok tu menggunting pagar rumah jiran cik Awah (lebih kurg depan rumah cik Awah la…) untuk masuk ke ‘rumah kejadian’… tuan rumah yg cik Awah kenali dgn Auntie Nab kehilangan telefon bimbit, brg kemas dan wang… perampok tu juga mengikat Auntie Nab dan keluarga… hmm…modus operandi nya agak sama dengan case jiran sebelah rumah cik Awah dulu… selepas kejadian pecah rumah jiran cik Awah dulu… setiap malam polis meronda di kawasan ini… sekarg pon, polis ronda juga… tp, betul juga kata polis… rumah di sini tiada laluan di belakang rumah dan polis hanya boleh meronda di jalan utama sahaja… dan kebanyakan case yg berlaku, perampok itu memotong pagar di belakang rumah… cik Awah berharap agar pihak polis dapat menambah lg tahap keselamatan kawasan cik Awah ni dan di bantu juga dengan rukun tetangga yg dh semakin ‘lemau’ cik Awah rasa membuat rondaan…harap teman2 doakan keselamatan cik Awah selalu yer….”Ya Allah… lindungi la kami dan keluarga kami ini… Aminn..”

Ok la… tu jer yg cik Awah dapat karangkn… cik Awah lapar la plak… terbayg nasi briyani masjid lama… pastu, cik Awah nk menziarah tempat kejadian…. cik Awah stop dulu yer… tak leh nk janji…bila cik Awah akan kembali lg… mohon kemudahan untuk cik Awah menyiapkan segala tugasan ini… see ya!!! 😀