Tag Archives: laptop

(cont.) SHOPPING lagi…tapi bukan shopping RAYA :)

Standard

Hi all…

Sambung lagi citer kita ekk… bila dh terjaga kul 8.30a.m, cik Awah terus bukak laptop, surf Internet untuk survey latest Notebook spec… hari ni, cik Awah dh janji dengan anak angkat cik Awah a.k.a anak jiran sebelah rumah nak bawak dia ke Plaza Lowyat beli notebook… lepas Raya ni, dia dh nak ke UIA di Kuantan untuk further study… dh dapat info skit… tetiba rasa badan macam tak best, perut rasa keras semacam… kembung cam belon… huhuhu…jgn la buat hal masa puasa ni…. terus ke bilik minta hubby lumur dengan minyak angin… tengkuk, bahu, belakang, perut… waaaaa….GASTRIK ku menyerang… ni yang cik Awah lemah ni… (1) tak boleh bangun mlm sebab akan mudah kembung/masuk angin (mcm kanak2), (2) tak boleh kurang tido sebab mudah dapat migrain… hubby dh suruh buka puasa… mmg masa tu cik Awah dh rase semacam…dua macam dh… tekak dh rase tak beshhh… mcm nak ‘uwekkk’…. sabar cik Awah….sabar…

Pukul 11.45a.m gitu, cik Awah ke KL.. sampai di KL dalam pukul 12.30p.m terus ke Lowyat… lengang pula rasa… perut masih meragam ni… tak per, cik Awah tahan kan jer… jalan punya jalan….pilih punya pilih…. ok, dapat la satu notebook with the best price ever… high spec pulak tuh… pandai btul dak2 sekarang… nk yg high end jer… niat di hati lepas shopping di Lowyat, nak cuci mata di Bukit Bintang pula… nampaknya perut ni sgt tidak mengizinkan… cik Awah tak sabar2 nak balik umah… tak nak, cik Awah tak nak bocor puasan sbb ni… tahan cik Awah … tahan laa…. 😦

Sampai di rumah… cik Awah lumur lg satu badan dengan minyak angin, terus masuk tido.. dengan harapan nak kurangkan rasa ketidakselesaan… wahh…tertido rupanya cik Awah.. sedar2… dh pukul 630p.m.. nasib baik la ade jemputan berbuka puasa.. tak perlu la cik Awah berkejaran ke dapur pula untuk persiapan juadah berbuka… untuk berbuka, cik Awah cuma carik air panas suam jer… bila air panas suam masuk ke perut… alhamdulillah, sebu mula berkurang…. makan pon, cik Awah makan ala kadar sahaja dulu… perut masih dok terkejut…

ok…tu la citer hari weekend cik Awah minggu ini… tgk jam sekarang masih dok menaip blog lagi… perut masih lagi belum baik… jgn la berlarutan smpai esok… Ya Allah, beri kesihatan yang baik untuk cik Awah… citer Shopping cik Awah utk raya ni masih belum abis… baju untuk Tok Wan lom dapat lagi ni… ok, tapi…untuk kali ini…cukup2 la dulu ekk… Raya kan sebulan… kita sudahkan dahulu keperluan Ramadhan….

Semoga jumpa lagi… Wassalam.