Tag Archives: shopping

(cont.) SHOPPING lagi…tapi bukan shopping RAYA :)

Standard

Hi all…

Sambung lagi citer kita ekk… bila dh terjaga kul 8.30a.m, cik Awah terus bukak laptop, surf Internet untuk survey latest Notebook spec… hari ni, cik Awah dh janji dengan anak angkat cik Awah a.k.a anak jiran sebelah rumah nak bawak dia ke Plaza Lowyat beli notebook… lepas Raya ni, dia dh nak ke UIA di Kuantan untuk further study… dh dapat info skit… tetiba rasa badan macam tak best, perut rasa keras semacam… kembung cam belon… huhuhu…jgn la buat hal masa puasa ni…. terus ke bilik minta hubby lumur dengan minyak angin… tengkuk, bahu, belakang, perut… waaaaa….GASTRIK ku menyerang… ni yang cik Awah lemah ni… (1) tak boleh bangun mlm sebab akan mudah kembung/masuk angin (mcm kanak2), (2) tak boleh kurang tido sebab mudah dapat migrain… hubby dh suruh buka puasa… mmg masa tu cik Awah dh rase semacam…dua macam dh… tekak dh rase tak beshhh… mcm nak ‘uwekkk’…. sabar cik Awah….sabar…

Pukul 11.45a.m gitu, cik Awah ke KL.. sampai di KL dalam pukul 12.30p.m terus ke Lowyat… lengang pula rasa… perut masih meragam ni… tak per, cik Awah tahan kan jer… jalan punya jalan….pilih punya pilih…. ok, dapat la satu notebook with the best price ever… high spec pulak tuh… pandai btul dak2 sekarang… nk yg high end jer… niat di hati lepas shopping di Lowyat, nak cuci mata di Bukit Bintang pula… nampaknya perut ni sgt tidak mengizinkan… cik Awah tak sabar2 nak balik umah… tak nak, cik Awah tak nak bocor puasan sbb ni… tahan cik Awah … tahan laa…. 😦

Sampai di rumah… cik Awah lumur lg satu badan dengan minyak angin, terus masuk tido.. dengan harapan nak kurangkan rasa ketidakselesaan… wahh…tertido rupanya cik Awah.. sedar2… dh pukul 630p.m.. nasib baik la ade jemputan berbuka puasa.. tak perlu la cik Awah berkejaran ke dapur pula untuk persiapan juadah berbuka… untuk berbuka, cik Awah cuma carik air panas suam jer… bila air panas suam masuk ke perut… alhamdulillah, sebu mula berkurang…. makan pon, cik Awah makan ala kadar sahaja dulu… perut masih dok terkejut…

ok…tu la citer hari weekend cik Awah minggu ini… tgk jam sekarang masih dok menaip blog lagi… perut masih lagi belum baik… jgn la berlarutan smpai esok… Ya Allah, beri kesihatan yang baik untuk cik Awah… citer Shopping cik Awah utk raya ni masih belum abis… baju untuk Tok Wan lom dapat lagi ni… ok, tapi…untuk kali ini…cukup2 la dulu ekk… Raya kan sebulan… kita sudahkan dahulu keperluan Ramadhan….

Semoga jumpa lagi… Wassalam.

Advertisements

My lovely one :D

Standard

Salam…

Hehe…cik Awah mula la nk eksen ni… 😛 …cik Awah nk citer ni, lpas ilang wallet ari tu, cik Awah pakai la wallet dolu2 cik Awah yg still leh pakai tu…tp, bila pandang wallet tu…ati ni panas jer… nyampah.. then, hubby bwk la cik Awah menjelajah shopping complexs time dh ujung2 end year sales ari tu… hubby ckp…”yer la…kita carik wallet baru..” berbunga2 la ati cik Awah ni…. dari Subang Parade, ke Sunway Pyramid….huhh…igt senang ke nk carik wallet tuk cik Awah?? nk beli wallet yg hilang ari tu pon…punya la lama cik Awah menye’vey’…bkn cik Awah cerewet…(sikit2 ade la… 😛 ) tp, cik Awah ni…biar handbag tak cantik…janji wallet ‘baik punya’….kekekekeke… 😉 so, ari tu cik Awah blk la dgn tangan kosong…. huhuhu 😦

Semalam, tetiba teringin nk gi Alamanda… lama dh tak ke Alamanda, Putrajaya… asyik dok dgr citer adik jer… dh ade tu…dh ade ni… so, pujuk2 hubby… ehh…ON la… bestnya… 😀 .  Agenda utama, nk gi Carrefour jer… nk membeli-belah barang2 dapur skit.  Sampai jer, dh masuk Marghrib terus gi Solat jap…then merewang2, melihat2 ape yg ‘terbaru’ di Alamanda.  Besa la cik Awah kan, sambil selam…minum skit (jgn sampai kembong tau!!! 😛 )… sambil tgk2 kot2 la ade wallet yg berkenan di hati… kat Parkson, takde… hmm, tak dpt la lg wallet cik Awah ni… tetiba, ternampak Bagz Bar…hmm, cam menarik… cik Awah pon masuk la shop tu… jenguk2…intai2… then, ternampak wallet cum wrislet yg cik Awah pernah nampak di Subang Parade, cuma ari tu cik Awah teragak2 nk beli sbb it is quite exp!!! hmm…tp, nk tgk gak…so salesgirl tu bg jugak la cik Awah tgk… ohh my, of course it expensive sbb last time cik Awah tgk masa end year sales…ade gak 20% discount and now, no discount…hahaha… 😀 cik Awah letak blk… tp, hati ni mcm dh berkenan jer… sbb ari tu mmg cik Awah dh berkenan cuma cik Awah kan baru lepas kecurian and of course at that time cik Awah amat berkira2 bila nk berbelanja.  At last, cik Awah nekad…beli jer la… and for me its very lovely one… and….its red!!!! hot bebeh!!!! 😀

dsc00363

‘akhirnya…dpt juga idaman hati…’

dsc00360

‘masih kosong… 😦 eh..eh, tu la gamba paling comey cik Awah tau!! 😉 ‘

Finally, dapat la cik Awah ganti blk wallet cik Awah tu… and yang paling cik Awah seronok, its my fav brand ever…its GL.  Barang pertama yg cik Awah ade dgn this name is handbag.  Itu pon cik Awah beli sbb nk wat hantaran kahwin.  hmmm, ade hikmah rupanya kejadian ini kan?? selepas 5 tahun, cik Awah dapat sekali lg hantaran hati… how sweet 🙂

Anyway, kepada kawan baik cik Awah yg still mencari2 ‘wallet baru’ tu… you can try this… but, the black one is more exp than red one, you know… huhh…sungguh tak ku paham.  Zaman skrg bukan ker woman more adore on fancy wallet@purse??  Tgk la klu design Guess lately, ishh…cik Awah tak berkenan langsung…serabut!!! (sorry to Guess lover, no offence yea 🙂 ) Tp, cik Awah dpt yg fancy skit2 dh la… fancy on color….. ok!! chow yea!! 😉

The story of shopping ‘craziness’!!!

Standard

We back again… 😀

Hari ni cik Awah nk citer pasal ‘shopping craziness’… wahh…hehehe 😀 ….first is kitchenware things.  The 1st shopping on kitchenware things ni… masa ikut hubby conference di Langkawi 3/4 tahun yg lalu…. masa tu la cik Awah mula mengumpul pinggan, mangkuk, and corningware… cik Awah mmg suka sgt shopping tp, bukan shopping sesaje…. shopping yg perlu la… cik Awah bukan ade mesin cop duit kat umah…. 😉 cik Awah shopping brg yg cik Awah suka and cik Awah nk guna/pakai… and, its proven… cik Awah lom penah simpan lg set2 pinggan mangkuk cik Awah dlm almari (melainkan yg cik Awah belum nk gunakan la…) yer la…cik Awah kan duduk berdua jer… tp, klu saudara mara dtg… kenduri… cik Awah keluarkan semua and guna… 🙂

So, blk dr Langkawi dulu… cik Awah ade beli satu dining set porcelain… cantik.. (cik Awah la yg rasa ia cantik 🙂 ) yg tu la kami guna pakai semasa duduk di rumah Putrajaya… rasa seronok makan guna pinggan yg cantik ni… cuma, yg cik Awah kurg suka….ia agak berat…. yer la… porcelain kan… tak tau la plak cik Awah klu brand mcm Noritake tu berat atau tak… hehe… 😀  Skrg, duduk di rumah baru…. cik Awah simpan dulu set porcelain tu sbb ruang dapur rumah sendiri ni agak kecil and limited…. so, kene make proper arrangement… cik Awah pon guna semula set pinggan and mangkuk Ikea cik Awah yg kaler putih tu… (I love white!!)… 🙂  6 bulan duduk di rumah sendiri and dengan sedikit simpanan yg ade di poket, cik Awah mula meninjau set corelle sbb cik Awah ade kawan2 yg skrg sedang study di Melbourne and NSW…. and cik Awah ade dengar Corelle and Corningware set agak murah di sana… so, kebetulan dia pon nk bershopping, cik Awah kirim satu set corelle yg match dgn design corningware cik Awah and kawan cik Awah post ke Malaysia on July lepas klu cik Awah tak silap… (lupa dh…hehe…) yg cik Awah tak sangka… hubby tak marah and suka sgt dgn set tu…. ibu ngan ayah pon suka…. syukur Alhamdulillah 😀

Then, awal Nov yg lalu…. cik Awah ke Langkawi lg… kali ni dgn ibu and ayah… 3 mlm di Langkawi mmg seronok sgt… sampai dh tak tau nk pegi mana dh…. yg paling seronok adalah ‘makan2’…. hihi…. shopping?? of course la my dear… cik Awah mmg dh ade wish list…. so, dgn budget and list… senang skit nk berbelanja… tak la cik Awah ‘ter’over budget nanti… so, ape yg cik Awah grabbed?? Hmmm… hubby belikan cik Awah Visions set (even cik Awah tak nk sbb tak reti la cik Awah nk pakai Visions ni… maklum la, cik Awah org kg… slalu guna periuk ayan jer)…. and corelle set yg sama dgn cik Awah beli yg lepas sbb hubby kata….pinggan dia tak cukup…4 jer… hihi… ketawa la cik Awah…seronok… cik Abang yg nk beli kan… rezeki jgn di tolak… yg paling cik Awah impressed… hubby shopping mengalahkan cik Awah…. 😀 ok, itu part hubby la… cik Awah pulak… masuk2 jer dalam Idaman Suri, cik Awah carik bedsheet set… jeles cik Awah tgk bedsheet set yg dibeli kawan baik cik Awah….sbb, cik Awah mmg suka sgt bedsheet… cik Awah grab 3 set, 2 utk cik Awak… 1 utk adik besar cik Awah… hadiah besday dia…. nk beli lebih, takut terlebih muatan… almaklum, kargo AirAsia 15kg jer per person… 😉 Dan lg… cik Awah beli Vitroflame Casserole Set by Luminarc (ini cik Awah beli sbb cik Awah nampak ia cantik sgt especially tang corak bunga dia…) and 3 bijik sqr pyrex.  Gambar?? Alaa… cik Awah tak plak amik gamba brg2 cik Awah tu…tp, ni cik Awah amik dr website … sama jer… 😀

Ini baru barg2 cik Awah tau??… blom lg yg ibu cik Awah nyer… so, finally we have to accept to pay on lebihan berat la… it cost us RM85…(so, tau2 la ek…baper lebihan berat tu…hihik…;) ) but, puas ati sgt…. blk umah…menung sbb duit dh abis shopping….hahahhaha…. 😀 baru nk pk ekk….. xpe la… bkn slalu kan…. Alhamdulillah… kami sumer slamat sampai ke tanah kelahiran pada masa yg dituliskn…. dgn senyum sampai telinga…. 😀

The second shopping craziness, handbags and shoes… ohh my god!!! cik Awah sgt suka shopping shoes and handbags… dh nama pon pompuan kan?? skrg ni…cik Awah ade 3 kotak yg penuh handbag and kasut 1 almari jer… 😀 tp, cik Awah tak la beli handbags yg brandy jer… asalkn cantik and harga berpatutan, cik Awah grab… tp, bab ni mmg cik Awah rasa agak membazir la sbb bkn cik Awah pakai sgt pon handbags ni… cik Awah ni paling tak reti nk bertukar2 handbag… so, kebanyakannya cik Awah simpan using dust-cover bag (penting tau!!!) and bila dh bosan dgn bag yg cik Awah pakai skrg… baru la cik Awah tukar… Kasut pulak…hmm, mmg masa keje dulu, cik Awah sgt suka shopping kasut…especially on high heels pump… cik Awah tak pandai sgt pakai sandal klu gi keje… nampak mcm kurg kemas… so, ni lg satu pembaziran akan berlaku la… sbbnya…suka beli, tp pakai nyer satu2 jer… sbb, leceh la tukar2 kasut ni… dh naik haus kasut tu… baru la pakai kasut lain… tu blom kira yg baru lg…hahaha…. 😀 tp skrg, cik Awah dh ‘berubah’ skit la sbb blom keje kan so, shopping kasut ni setahun sekali jer… tp, beli yg ‘agak berbaloi’ laa, bukan ape…lebih baik beli yg mahal skit and lama dipakai… dr beli yg murah… tp, pakai kejap…sakit kaki… 🙂

Dh abis??…hehe…lom lg… a new craziness just begin actually… ni baru crazy 😀 …. 4 ari lepas, cik Awah gi menjemput new Sony PSP 3002 cik Awah di KLIA… actually, yg ni cik Awah beli for present… tuk hubby for our 5th wed anniversary… cik Awah pakat ngan my beloved kakak yg skrg study di Aus jugak, dia yg tlg cik Awah carikkn Sony PSP ni… carik yg agak2 murah skit and it is latest version klu compare ngan Msia… cik Awah tak penah bg hadiah pon sebelum ni… cuma tahun ni… cik Awah ade la plan a few activities utk our 5th coming anniversary ni… (5 taun dh cik Awah usia perkahwinan kami…cepatnya masa… 🙂 ) tu kita citer entry lain ekk…. nak di jdkan citer… PSP ni came only with 1 free game… and game tu pon cik Awah yg pilih without knowing ape la agaknya game tu… just pilih bila kawan cik Awah suh pilih…so, bila sampai… cik Awah ketawa la… its LocoRoco…tp, best giler game tu!!!!  cik Awah ni bkn la addict sgt main game ni…. just main bila rasa nk main… cuma…bila ade PSP ni… rasa lain… play with PSP mcm rasa main games yg kat TV tu…. ape nama dia??… PS2? PS3?… lebih kurg mcm tu la… cik Awah tak pernah main pon…tgk hubby jer dok main…tp.. the pic on screen mmg sgt cantik… puas ati la… so, slamat lg $$ cik Awah…. 279 AUD… (lebih kurg 650 duit msia)… xpe la… cik Awah kesian tgk hubby… since kahwin ngan cik Awah…byk hobby dia terbatas…. memancing, car racing, gaming….sume dh xde…. so, ini la hadiah tanda kasih cik Awah…. “Happy 5th Anniversary, b… Sayang, give u in advance.. 🙂 ”

Ok…tu la citer yg panjang lebar kali ni… its all about shopping…. dh pompuan kan… hihik… 😀